Skip to main content

Kenapa Penyisir Rambut?

knape penyisir rambut?
bkn tukang kebun?
penggali kubo?
pendatang asing?

sbnr nye sy memilih penyisir rambut sebagai nme blog ni sbb de kne mngena ngn nama ak ni...
setiap kali sy cari maksud nama sy,,mesti mkne nye tukang sikat anak firaun..
tak pnah jmpe mkne slain tu..
tp pnah sorg mmbe sy(ahli cocoballz) dy ckp masyitah tu permata..
wah,,kembang sy seketika..
huhu...

nak cite psl ,masyitah ni..(ak cite pe yg ak igt)
dia adlh serikandi Islam yg hebat jiwa dan imannya..
dy adlh tukang sikat rambut anak firaun..m
kita pn taw yg firaun mngaku diri nya tuhan..
tpi tidak pd masyitah..dy beriman kpd Allah...
ade 1 ari tu dy tgh sikat rmbut ank pmpuan firaun..
tetibe sikat tu jatuh,,masyitah pn ckp "Allah"
pastu puteri firaun ni tanye la,,
"sapekah Allah itu?"
Masyitah pn jwb itu adlh Tuhan ku..
puteri firaun tros mngdu pd ayahandanya..
firaun tlh bertitah spya masyitah dtgkap..
firaun ni still lg pujuk masyitah spya mngaku yg firaun tu tuhan..
tp masyitah ttp dgn imannya..
so,firaun ni pn tros lah soh org2 nya wt kan minyak mendidih..
sbb nk cmpak masyitah ngn anak2 nye kt dlm tuh..
tp firaun ni still lg pjok masyitah..
tbe2 ngn kuasa Allah, anak nye yg msh bby bckp..
dy ckp syurga da mnggu kita whai ibu..
pastu masyitah ngn anak2 dy pn dcmpakkkan dlm kuali tu...
pastu org2 yg mnyaksikan kjadian tu terceom bau wngi dr kuali tsbt...

ermm,,bile igt blk kisah cite ni...layak kah ak dgn name masyitah ni...
ak ni bkn nye baek sgt..
moga2 ak tak mmburukkan nma ni..amin...
sbnr nye klu nme kite smkn besar mkne dy,,smkn berat la kite nk mmbwa nme tsbt....
tu psl klu org dulu2,,klu bdk asyik mragam je,,dy soh tuka nme...
sbb mybe nme tu tak sesuai ngn kite...
tp yg plg pntg nme mestilah ade mkne...
dan jgn la kite mnggelarkan kwn2 kite dgn nama yg tak elok..
sbb nme ni adlh doa...

sekian...ak igt cite ni dr ak kecik lg...
huuuu...

Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…