Skip to main content

Stress di Tempat Kerja??

adakah anda pernah mngalami keadaan begini??
bagaimana anda mnghadapi nya??

situasi ni slalu mnjdi mslh pd org baru...
disebabkan kite org baru,,kite sering dperlekeh kn oleh org lame...
klu nk diikutkan,,kite tak stress sbb kerja yg byk..
tp stress sbb org2 skeliling...

ak sendiri sedang mngalami kjadian ni...
ak baru je start keje kt sebuah kantin..
base la,kantin msti byk mcik2 kn??
so mcm2 rgam mcik la kite jmpe..
kt cni rmai gk mcik...
kdg2 student pn pggil ak mcik...
huhh...

kt cni mmg agk byk kje..
tp ak ok je nk wt kje2 tu..
tp dsebab kan ade sorg mcik gmok itam kt cni..
ak jd cm tak bez nk kje...
dasa gemok itam!!
mlot dy mmg sgt celupar..
kire nk cr slh org je..
sy ni bdk br la mcik...
aja la btl2...
bkn nye ak tak reti wt kje...
ak pn tanak la kje kntin ni slame2 nye...
bongek tol!!

seb bek la mcik2 yg laen ok...
klu tak mmg ak da lme benti da..
ak tak heran la...
ak ley kje kt kdai mkn pcik ak la...

da la mcik gmok itam ni nmpak sgt la suke mngipas bos...
huuu...kbtulan la plak kwn ak kudu pn mngalami mslh sme...
mmg da nseb bdk br cmni kn...
takpe,,ni la yg akan mndewsakan kite...
kite kne bsusah2 dulu...

so skunk ni pe mcik gmok itam ni ckp ape pi mmpuih ang la...
ang igt ak heran sgt ka??
kite senyum je bile dy skt kn ati kite...
base la,,org cmni kdg2 dy rse sonok ngn dpt sakit kan ati kite...
so bia kan je dy ngn lemak2 nye...
hahaha...

sekian trima kasih...
nt ak akn update psl mcik gmok itam ni...huuu...
(cancel!! tade pape ak nk cite da psl mcik gmok itam ni..wt semak blog ak je..kang tak psl2 ak kne samak blog ak ni...huhhh!!)

Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~