Skip to main content

Air Yogurt Membantu Melancarkan Penghadaman

















sape taw air yogurt??
mesti ramai yg taw kan??
ak pn taw jgk...
tp selama ari ni ak taw minum je...
ak tak taw la kbaikan air yogurt neh..
ak taw mse mnggu exam ri tu...

al-kisah nye mse tu busan2 kt bilek..
rumet lak tade,,g dating..
prot pon lapa,nak mkn je...
mcm2 tingin nye...
ak pon tros g koop..
cari2 mknan tak bkenan la plak...
tibe2 mate ni nmpak air yogurt dlm peti ais...
so tgn ni mncapai dan tros g baya kt kaunter...
pastu tgk movie sorg kat bilek smbil tu mnum air yogurt ni...
slalu kat umah klu beli yg besa tu mmg kongsi2...
tp sbb da sorg2,so mmg bantai sorg2 la...
mmg sdp la...
ak pn mmg addict ngn menatang ni haa...

klimask cite ni,,dlm kol 4am ak tsedar,,
prot memulas gile2...
ak pon amek sabun,tros g toilet...
rupe2 nye cirit birit...
gile lah!!
pastu ak da tak igt da bpe kali ak ulang alik kat toilet tuh...
ak pon cite la kt mmbe2 ak...
ak pn cr2 gak pe punca ak cirit birit...
so dr ctu la ak taw rupe nye sbb air yogurt ni haa...
hampeh tol!!
sbnr nye air yogurt ni bkn sebarang air...
air ni da dijampi,,,
huh!!
tak la...
sbnr nye air ni mngandungi innulin ngn kultur hidup...
bnda ni akn membiakkan bakteria yg bermanfaat utk mmbantu mngekalkan usus yg baek...
seterusnya bnda ni mmbantu proses pghadaman yg baek...

so kesimpulan nye,,
sape yg ade sembelit...
sila lah dpt kan air yogurt di di pasaraya berdekatan umah anda!!
gud luck!!



Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~