Skip to main content

Perkahwinan adalah Satu Landasan Menuju Taqwa

Mak,nak kawen ley tak??
mak ak slalu diasak ngn soaln ni ngn ak...
ak pn kdg2 tak taw nape ley tnye soaln camtu..
mybe sbb adek2 ak,kakak ak,abg ak da kwen...
so ati ni mronta2 nak kwen jgk...
gtal nye psl...
huu...













ermmm,,sbnr nye adek2 ak,kakak ak kwen sume diatur kan oleh jemaah/family..
ak sgt mengimpikan perkahwinan yg diatur..
bercinta selepas kahwin..
memang lg suci dan murni...
i.Allah kalau niat kita kerana Allah, sume nye bjalan ngn lancar..

baru2 ni abg ak yg k3 mendirikan umah tgga,pastu kwn baek ak...
smoga kamu sume dpt mghadapi onak duri alam umah tgga ni...
byk cabaran nye...ak tgk dri ak yg tak bsiap sedia ni pn rase tak jadi nak kawen awl...
tp dlm Islam ni ade byk peringkat tahap kawen nye...
kalau yg da tahap wajib kawen mmg kena kawen la...
ni utk mngelakkan kejadian yg tak diiingini berlaku...
skunk ni pon kite tgk dlm paper bayi dibuang merata-rata...
sgt sayu hati ni melihat nye...
tapi ak mmg tak boleh tgk...
tak sggup...
semoga Tuhan jaoh kan kite dari kejadian cmni...

bila kita da bkahwin,kehidupan pon akan berubah...
isteri kena lah taat dengan suami,suami plak kna la btggungjwb dgn famly..
yg plg pntg suami kena lah bawa family kepada Tuhan,kenal Tuhan..
i.Allah,,sume mslh dtp ditangani...
Tuhan bg ujian kat suami isteri ni untuk melihat kesungguhan dlm tangani n hadapi nye...
dr ujian tu la kite mujahadah,,igt balik dosa2 kita...dan btaubat,...
smoga kita mnjadi isteri yg solehah dan suami yg soleh..i.Allah..

Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…