Skip to main content

Amaran Kepada Sesiapa Yg Nak Berpoligami!!!!

bongok betul la!!!
aku mmg rase mcm da tak tahan nak mrh da neh...

so sape2 yg nak berpoligami,,,
sila penoh kan ilmu di dada, dan juga duit di poket okeh!!

sebab nye,,,da dasar bini kedua tuh mmg target dia nak kikis duit laki kan...
so nak poligami mmg la kena ade 2 benda neh..

mmg aku cakap ni ikot nafsu dan prsaan...
tp aku ade alasan tersendiri....
korang yang nak poligami tuh tak pyh la nak gune alasan..
ikot sunnah Rasulullah la...
nak byk kan zuriat la...

ok..
tuh mmg betol...
tapi cube korang perhati kan semula...
yang anak poligami tuh betol da ke???
cukup ke mkn minum dorang...
da cukup ke anak2 tuh di kenal kan ngn Tuhan??

so jgn la nak mnambah kan dosa lg....
tak pyh nak gatai nak kawen lg...
b*b* betul!!!

kalau family isteri pertama pon tanggang langgang,,,
camne nak bimbing family isteri kedua lg...

stress!!
bia cpt mampus!!
tak pyh mnyusah kan org lagi!!!

okeh...
aku bukan menentang poligami...
tapi sila cermin diri sendiri dulu....
ade je family poligami yang berjaya aku tgk...
tu pon aku tgk kena ade duit jgk...
cube kalau tade duit??
cube korang tgk pe jd?

da la...
aku malas nak ckp psl benda neh...
sbb orang tua tuh bkn bace blog aku pon....

DAMN!!!!!

Comments

nadia jamaludin said…
masyi marah betul ko...hu3 saba2...hu3 betul 2 drng hnye tahu bnda 2 je nk ikot sunnah.yg lain x nk lak ikot sunah
hu3
penyisir rambut said…
tu la psl..
ter mrh sgt...
da la bln2 rmdan ni...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…