Skip to main content

Cerita Di Hostel- part 1

korang sume mesti penah dok hostel kn?
skola mnengah?matrik?o universiti?
paling koman pon korang sume kne dok hostel tyme u jgk kn...

kisah aku plak..
ak stat dok asrama tyme 6 tahun...
tyme tu zaman kanak2...
sume kena anta kt asrama...
kakak aku,abg2 aku...
mase tu umah kat gopeng...
asrama kat ipoh...
tak jaoh pon...
mase kecik2 je trase jaoh...

tp kenangan aku dok asrama aku tak brape nak igt sgt...
sebab nye da lame sgt..
yang aku igt aku dok ngn kakak aku..
dia la yang jage...
pastu aku dok asrama mase form 1..
tyme tu dapat tawran blja pas UPSR...
skolah ni dekat Batu Gajah...
dekat jugak ngn umah aku...
disebab kan aku da base bjaohan ngn family...
so aku tade la nak nangis sgt...
base2 je....
cool je..pastu kat sane aku slalu la wat hal a ku...
selamba je...cakap pon maen lepas je....

rupenye2 de sekumpulan senior tak suke aku.. .
kat skolah ni da jadi tradisi junior mesti hormat/takut gile2 ngn senior..
tah pape betol kan...
tiap2 ari sabtu ade rocoll...ni macam perjumpaan jugak la...
pastu senior akan toce/maki2 junior...
junior pon diam je...pastu nangis...damn!!!
kalau sape tak nangis dorang akan marah2 sampai kasik nangis...
bodo betul...
dorang mmg tak puas ati dengan aku pon ...
aku tak taw pe masalah...
sebab nye,,,
-aku tak susun kasut..
-gelak2 dalam bilek..
-selalu wat muke kerek...(hahaha..muke ak mmg camni pon..tak kenal maka tak cinta)
-pegi solat subo lewat...(senior tak tnjuk contoh pon)
-tak bagi salam bile jumpe.(aku bile tser empak ngn senior aku cepat2 lari,mls nak btembung)
penah dorang kumpul kan sume senior...
pastu panggil aku sorang pastu toce/maki2...
mmg ak tak ley jawab!!
hak tuih!! ramai2 lwn sorang...
mmg kalah la aku...
kalau ak heroin hindustan mmg la aku menang punye...

akhir nye aku pindah jua....
setahun je ak blaja kat sane...
pastu aku pindah skolah mak aku...
form 2 ngn form 3...
syg jugak tggal kan skola tu...
sbb nye akademik kat situ mmg bagus...
tp moraliti kat asrama mcm bangang!!

pastu mase form 4 aku masok skola teknik plak...
aku tak taw pe nasib aku...
aku kena lg ngn senior...
mcm bongok....

mase tu tyme perlantikan AJK SURAU...
wahhh...ni kisah benar neh...
aku tak tipu...
aku terpilih...
pastu de ketua surau tanye kat senior2..
"ade sape2 tak puas ati ngn perlantikan neh??"
tibe2 dengar sore bisik2...
pastu de sorang kakak neh angkat tangan pastu tunjuk kat aku..
dia ckp.."aku tak setuju Masyitah jadi AJK SURAU"....
dush!! amek ko...
kn da kena lg ngn senior..
aku tak kesah pon laa....
pastu da nak spm baru la thegeh2 nak mntak maaf kat aku...
tah pape betul...
ceh!!
alasan nye dy tak suke tgk muke aku...
hangin je aku....

to be continue......

Comments

t e m b u m e said…
same dowh!
aku pon terpilih jadi ajk surau!
memang aku tak puas hati!!
manggosteen said…
haha..biasa la senor ske tunjuk kerek sket..
aku pon tak suka senior..
tambah2 yg poyo lebih2..
HaNTwO said…
aku benci senior..bajet bagus ngat...aku jd senior pun xprnah wat junior aku cmtu...pada sape2 senior yang bajet bagus ngat tu...xyah la nak tunjuk lagal ngat...korang makan nasik n junior pun makan nasik...bile ingat balik time dok asrama dulu perghhh cam nak terajang balik senior kalo jumpa....kalo wat undang2 yang disiplin kan junior aku sokong la...kalo undang2 yang syok sendiri bajet bagus nagt...memang aku nak lempang laju2...(aku yang geram arghhhhhh)
sayang said…
ya Allah !!
asrama memang kene tocer ke ?
bodo punya senior !

takde sapa bgtau cikgu ke ?
penyisir rambut said…
ni la nasib junior...
sob3...
yg tak trase bile kat u je...
tu psl bile kat u ade yg poyo nak blagak senior cam bgus,,
ak ckp jgn la...
kit da zamn u...
bukan zaman skola....
rilek sude....
misyamissyou said…
ape ke hal nye senior anda macam tu...bajet bagus je..adoii..

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…