Skip to main content

Kenangan di Bulan POse

ari ni da msok ari k4 da....
lame nye lg nak raye...
(sambil kire2 jari tgn,jari kaki,jari zila,,ops....jari zila bkurap...)
huuu...
tak ptot kan...
sepatot nye kite msti sedih kalu ramdhan nak tggal kan kite...
entah tahun dpn dpt bertemu lg o tak....
sok pon kite tak taw..
hrp2 dpt la bpuasa lg esok nye...

haaa...
kat cni ak nak cite psl kenangan bln pose tyme kecik2...
ak dok kat kg dulu...
mmg bes jgk la kngn nye....

dulu bile petang2 je ak ngn kgkwn msti mandi lombong...
ktorg mandi lombong pas balik skola agma rakyat..
tyme tu la baru ak taw kalau kentut dlm air batal pose...

pastu bile mlm plak ktorg men gem 'qiok'
gem ni men nye cam men nyorok2 jgk...
tp nyorok nye bkumpulan...
pastu grup yg kena cari tu msti kena dgr grup yg lagi satu jerit qiok byk kali...
pastu kena serbu kat tmpat tu la...
mcm tah pape je kan...

pastu bile da dkt nak raye plak men lwn2 meriam plak...
lwn sape yg plg kuat...
ak join men pon sbb abg2 ak la...
dorg wat meriam tanah...
huh...

kenangan jgk tuh....
sbb de jgk yg tak penah men meriam kan?
kalau mercun bola tu da base sgt la...
tp pape hal pon...
pesan ak kt bdk2,, jgn la wt mercun sndiri...
kang de yg jari putus la,,jari tcabut la,,
mate buta la...

adoyai...
tak syg kat diri korg ke....
yg penting pandai jage diri...
lantak korang la nak men pape pon....


Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…