Skip to main content

Siakap Or Talapia

pnah dengar tak name2 ikan tersebut....
kalau siakap mmg sangat femes masak 3 rase atpon wat stim...
perghh....
mmg sodap la...
kalau talapia neh goreng je pon takpe...

kat cni al kisah nye aku nak cite pasal membe aku...
name nye Zila Tendud..
dia sangat la suke makan ikan talapia neh...
kalau dekat cafe bdekatan neh ade jual...
mmg sedap mcik tu masak...

tp yg klaka nye Zila pggil ikan ni ikan siakap....
mase tu dia ni nak berbuka kat bilek aku....
dia pon ckp,, "ari ni aku makan ikan siakap"...
aku pon tkejut la...
bio beno minah ni mkn ikan siakap...
ikan siakap agak mhl la...
pastu ak tgk ikan tuh...
"ni ikan talapia la"...
ceh...ade jugak yg mkn kaki ari neh...
so ak de search kt pcik google gamba ikan neh...
untuk membesarkan lagi peglihatan si Zila ni haa...

ini SIAKAP

ini TALAPIA
so dia neh mmg antu ikan talapia...
pastu 2,3 ari pas tuh dia kena gatal2 sbb men futsal kat pdg...
kecian lak ak tgk dy...
ak ckp kat dia...
"haaa...bdn ko gtal2 sampai bengkak2 ni sbb nak tumbuh sisik...
tu la,,asyik mkn ikan talapia je..."

abes la ko ikan talapia....
ari2 jd mangsa rakus si Zila neh....
sape soh ko tak jd ikan pirana...
tade la nak jd mgsa si Zila neh....
huh...
sekian berita terkini....

Comments

PIDUT ASiS said…
seyes aku pon suka ikan ni..tak banyak tulang n isi pon sedap..kalau dapat talapia merah lagi kaw..hehehe

Post Terhangat...
Manusia Durjana
penyisir rambut said…
haha...
ari ni nak bebuke mkn ikan ni lg....
nur azilah said…
kn...smlm bru je bedal sekor
Mario said…
uikkk...bukan ikan ni makan taik ke...keh3... ada org tak suka makan ikan sungai...tapi aku belasah je...haha
penyisir rambut said…
mario:: ikan keli la yg mkn taik...eee..yeyek...
Aidi-Safuan said…
huhu..suka makan dua2 ikan nih kalau bakar. nyum2~
shada | wentz said…
haha.shada tak pernah reti na bezakan jenis ikan.ngeh3. :P
(tahu yg basic2 je)
hentakbelipat said…
sumpah aku pn xtau jenis2 ikan ni selain ikan bilis
HaNTwO said…
N3 yang wat hantwo makin lapoooo....arghhhhhhh!!!!

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…