Skip to main content

Demam Kuning??

demam kuning??
nape tak dmam ijau ke,dmam oren ke?
sbnr nye baby kne dmam kuning....
sob3...

tak sempat aku nak tgk baby...
cean nye...
so skunk ni bby da kt spital....
dy kena letak kt bwh chya lampu...

dulu mak aku letak adek aku kat bwh chya matahari...
aku plak payung kan adek aku...
da pk mak aku kejam...
skunk ni br taw sbb dmam kuning...

aku pon tak taw camne demam kuning ni ley jadi..
sedeh nye....
cpt la sehat bby...
nak men aci nyorok ngn bby....
sob3...

Comments

adat baby mmg camtu.kena kuning.ibu baby kena la kerap2 bagi minum susu.biar cepat baik.orang kata kalau x nak baby kena kuning,ibu jgn makan benda2 yang panas lagi.alhamdulillah..akak baru bersalin 29/5 hari tu.anak takde kuning.
penyisir rambut said…
alhmdlah la cmtu...
ni td da cek,,kuning nye da kurg...
tp doc ckp de mslh jntg plak...
sob3....
sedeh...
HaNTwO said…
hantwo demam air oren jus...
dunspeak♥ said…
wah besnya dapat adik lagik..nak mintax adik ngan mak jugak lahhh..heee


semoga baby cepat sembuh :)
mama rifQy said…
sabar ye.dulu Rifqy pon demam kuning atau Jaundis!tapi xde la kne warded..
jaundis ni mmg biase terjadi pada bb..sbb liver(hati) kurang function lagi..me dulu..bagi macam2..perahan anggur.nak suh berak.sbb salah satu cara nak hilangkan jaundis ni adalah melalui najis..yg ptg,BF banyak2..jgn bagi tdo sgt!bb yg jaundis ni..mmg suke tdo!
Aidi-Safuan said…
dia banyak makan pisang kot. tuh yang sampai kuning demam dier tuh. :P
penyisir rambut said…
thx sume....bby bru je umo 10 ari....stil lg kunen..klu de pape lg petua gtaw la...thx...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…