Skip to main content

::banjir...banjir....dan terus banjir::

banjir semakin lame semakin teruk dilaporkan oleh media massa...
kami sebenar nye tperangkap di UUM neh...
mknan semakin tidak mencukupi...
kambing,lembu,ayam sume hanyut dek air yg deras mngalahkan sungai perak...
sungai2 mnejadi lautan,,
lautan menjadi lautan jarak lautan tekukur....

fikiran pon semakin kusut..
nak teruskan stduy o tidak??
tapi naseb baek la exam dlanjutkan...
ade hikmah d sebalik nye...
kesian jgk kat bdk2 SPM...
exam dorang kne diteruskan jugak....

yg terkini kemungkinan pahang pulak akan dilanda banjir...
sila sediakan bot sebelum banjir...
tade lagi pepatah sediakan payung sebelum ujan...
payung tidak bmakna lagi...
tapi kalau payung anda boleh dtransformkan jd bot takpe la...

semalam kol mak di kampung halaman(ipoh je pon)
mak ckp baiki diri...
setiap bencana yg diturunkan ni adlh peringatan dari Tuhan...
igt balik dosa2 kita....
sob3...
(byk nye dosa2 dah aku buat)
ampunkan daku Tuhan...

sekarang ni jalan2 kat aloq staq sume da ditutup....
dah tak taw nak ikut mane da...
byk je yg keras kepala men redah je....
tp ade yg slmt...
yg slmt alhadulillah....
yg tak tselamat innalillah...

so cmne neh???
tggu la lg smggu....
smoga sume nye mnjadi semakin baik...
sob3...

Comments

Rina Azam said…
nasib baik sy dh smpat balik a.staq.. tp kat a,staq pon banjir.. hehe.. study uum jugak ka? dpp mana?

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…