Skip to main content

::Cara-Cara Membuat Kad Jimat::

skunk ni disebabkan minyak naek,
gula naek,darah tinggi naek...
so kita perlu lah pandai nak uruskan wang...
jangan membazir dik non...
ang tu praktikal student je....
bukan nya bos kepada praktikal student tu...

kad ni boleh dibuat untuk mak,abah,adek,abang,kakak,sayang tercinta...
sape2 je boleh...
utk apek sebelah umah pon boleh...
kad utk ucap tahniah kat kucen sebelah umah sebab da beranak utk ke 80 kali nye pon boleh jugak nok....
haaa...tapi kalau kat sape2 yang melahirkan anak luar nikah tak payah la...
huuu...

Bahan2 dan Cara2 nya::

kotak (diambil dari atas almari..yang da berhabuk tuh..bersihkan..)
pisau (rumet punye)
gam cair @ gam double tape, saletip (mntak kat rumet jugak)
kertas A4 (mintak kat tokey kedai fotostat)
kertas kaler2 (beli sendirik la...lemak la kalu mintak je..kalau nak penampa boleh la)
bunga ros (telah digubah oleh cik ziyana..jgn tanye saya)
pen

dalam aspek ni...kreativiti anda paling penting....
anda boleh menggunakan bahan di sekitar anda...
recycle yep...

akibat terlalu kusyuk..(huh,,melampau kan wat benda ni kusyuk..solat tak pulak ko kusyuk ye masyitah oi)
saya terlupa menangkap step seterusnya...
tapi anda boleh bayangkan camne saya buat kan....
balut2 je dkt kotak tu....
pastu tampal bunga tuh,...
ngn gam uhu....
atapon dikenali gam gajah@dinasor...

tadaaa!!!
da siap....
so,,anda boleh la wat untuk org tersayang....
jimat wit anda,,boleh la wat majlis kahwin kat Paris@Parit...
opppsss...kat Parit ada Cikgu Shida...waka..waka..eh..eh..

peace...
heee...
saje nak menyelitkan...
heee...
:)

Comments

zyana said…
wau...
sgt santek kad yg cik masyi kite wat...
huhu...
kt yg dibuat ngan penuh kasih syg...huhu
BLADE EDGE said…
salam...

saya just blogwalking. baru tahu pasal blog ni...

oohhhh..kreatifnye. jimat kos juga..nice!!

anyway kalo ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE
nub said…
gahahha.buatkan 1!

hahak
ayulunera said…
laa...camne nak wat bunge2 tu.....masyi...ko semakin comel..lame tak jumpe ko......windu...
syaza kelyza said…
sweetnye kad dye :D lawa sangat laa :D
penyisir rambut said…
thx sume...jimat kan....
nanti boleh la try....
nantikamo sume tunjuk kat saya pulak taw....
wunny said…
menarik dan kreatif.
plg penting jimat kan.
hehe


salam singgah! ^^
akU GaDis said…
chantek nyew kad tu ^^
rajin awk buat sndiri =))
chittysarah said…
wa~~~
kreatif nyer
nak satu~~

anti pos yer~~
fya zainal said…
owhhhh comelnya kad tu
blh try test ni.... heheh (mencuri ideaa...sama tp tak serupa) hehehe

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…