Skip to main content

::Naik,dan Naik...dan Terus Naik::

okeh....
darah aku yang tak naek ni pon da nak naek jgk...
help me!!
help me!! ~nenonenonenoneno......ambulans PKU UUM dtg 18 jam kemudian....

mcm2 la jd akhir neh....
sume nak naek...
seb bek la tade lemah jantung....
huh....

skunk ni sume brg nak naik...
mule minyak Ron97, pstu Ron95....
pastu gule,pastu ape lagi??

ihsan Google

ihsan Google

sendirik jawab la....
ni la politik dunia....
wlpon aku neh mak bapak tanggung lagi....
tapi terase jugak...

dah le bonus tak penah nak dpt pon....
RM500 tuh??
huh...ok la dr takde kan?kan?kan.....
ok...

sem dpn wit praktikal pon RM200 je...
bes nye klu dpt dtambah kat blkg RM200 tuh lg 10 ksong....
so jd RM200,000,000,000,0...(ade tak mcm gaji menteri..huh)

to GOV,thx banyak2...
i lop u so much!!!

taun dpn mybe kenaikan tarif elektrik pulak....
mmg mabeles lah!
THANKS!!!!


aku bukan lah nak pk sgt politik neh....
tp aku pon da besa kan...
da boleh mngundi dah pon...

tlg la utamakan rakyat seperti yg dgembar gemburkan....
itu aje....

nota:: sangka baek,gov wat sume ni ade sebab nye...mybe nanti negara kite akan maju cam jepun kan?kan?(line tenet pon lembab,,,cis!)
ni nga tggu pilihan raya akan dtg...sila memilih dgn hati dan prsaan....

Comments

ANATI SOKI said…
banyakkan bersabar.. think positive :)
ayulunera said…
btol..btol....aku pon tak puas hati...t zaman kite berfamily,lagi tggi taraf hidup kite..oh..tak suke..cian anak2 aku..hehe..(merapu)
SuhaNa said…
Assalammua'alaikum warahmatullah..

Huhu..atas nama kemajuan,barang kena lah naik.mana ada negara maju harga barang tak naik.Tak ye kan..

Tapi berpada-padalah kalau nak menipu duit rakyat pun..Projek Menara Warisan,Projek Ekonomi Negara Baru,nak tambah kelab malam..Huh..bla..bla..manalah kepentingannya untuk rakyat?

Hasil yang bersih,pasti diredhai oleh Allah..Bukankah Allah menyuburkan bumi untuk umat-umat Islam,tapi yagn peliknya hasil kekayaan kita di mana?? Di gali oleh bukan Islam..padahnya di situ...

Nak marah tak guna,bukan kita yang mengeluarkan akta barang naik,tapi kuasa kita adalah melalui undian..

KETUANAN IMAN yang diperjuangkan..1 UMMAH,ALLAH DI DAHULUKAN,AL-QURAN DAN SUNNAH DIUTAMAKAN!

p/s : Mesej dari anak muda~
penyisir rambut said…
anati :: tu la,,nga saba la neh...

ayu:: jom la kite dok zimbabwe..kt sane kos rendah sket...

suhana:: wslm...tu la...kite yg da dberi hak utk mngundi ni boleh la wat plhn utk plhan raye nt...i.Allah...
Dakwat Basah! said…
bersedialah anak muda yg bencikan penipuan.kita generasi pewaris negara, tiada siapa mahu mewarisi negara yg sudh kritikal.
tahniah kerana bersuara!

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…