Skip to main content

::Ting Tang Ting Tong! Mari Memasak::

Ting tang ting alaxender...(gaye johan tiru chef wan)
haaa...ni dia Puan Masyitah nak memasak....
eh...bukan Puan lagi...bakal Puan...tak gitu nok....
i.Allah....ujung taun dpn....
lai..lai..lai,...
nanti leh la datang ramai2....

tu la pasal aku rajin nak memasak ni haaa...
akhakk jugak yang kena masak nanti da kawen nanti taw.....
kena la blaja memasak ye...
nak bagi inchik suami tak lari...
yang penting kena jage pwot nye...
tak bagi buncet,bagi selim gitu....

tapi sayang la pulak....
masakan yang aku masak ari ni inchik future husband tak makan...
alegik ngn seafud...
aku gatal2 idong je makan ni...
sebab resdung....

aku masak udang+kcg bunces msk cili api....
tu je la yang reti wat nye pon....
asyik ulang benda yang same je...
hishhh...
nak kena belaja lagi neh...
aku suke gi tgk page kak rus...
masakan nye mabeles!(menjilat ibu jari)
ni link nye...Kak Rus

ni pulak masakan aku yang tak seberapa,....
pas ni nak try nasi dagang...
hehehe....base la...
bakal mentua kan org Terengganu....



bahan-bahan nya...

5 tangkai cili api, bawang besar, kunyit idop (dtumbuk sekali ye)
serai 1 (tumbuk jugak)
udang (agak2 je la.....1 penapis ke)
kacang bunces(1 penapis jugak)
tomato 3
santan

amek dr kuali..


tada!!! da siap...
sedap nye...
boleh la menjamu selera bsama orang tersayang...
haaa...
yang anak2 dara kat lua sane kena la rajin memasak taw....
aku ni tgh buang nafsu malas masak ni....
huh...
tapi tak taw la nati bila da praktikal....
jgn la malas cik Masyitah oi!!

Comments

ayulunera said…
macam bes je masyi..aku nak request ni..masak gulai tempoyak..ehm..dap...
penyisir rambut said…
ayu::
hahaha...boleh3....akan diusaha kan....
zyana said…
wah3...
mrs.to be kiter ni masak plak ek...
huhu...
hehehe...
rajin2 msk na....
dh nk kawen da...
huhu
penyisir rambut said…
zyana::
kui3....
aah...mrs to be kan....
kne la rjn msk...hehehe....
nanti ko request je kat aku...
ak oder kat pak ndak..heee...
ANATI SOKI said…
fuh!! meh jadi wife anat la cmni.. hhehehe.. confirm tak tinggal. hehhe
sedapnyer...terliur pg2 nie
kaki KARUT said…
cik...
tomato bkn ltk last ke...??
hmmm...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…