Skip to main content

::Fast Food menjadi pilihan??? Bagus ke??::

salam...
ini adalah kisah benar..
tapi bukan kisah benar di tv3...
ini kisah benar di dalam realiti kehidupanku...

pada 27/1/2011 (khamis)
Secret Recepi menjadi pilihan untuk lunch..
berlagak nya aku...
ye...saya memang berlagak..
malahan culture shock..
huuu...

sungguh sedap kan...
ya...memang sedap...
lagi sedap apabila dibelanja...
huuu...



sungguh lahap ku membelasah spageti di depan mataku...
ini adalah 1st tyme makan di restorannya...
sebelum ni hanya beli take away je...



hari jumaat pula..
iaitu keesokan hari nya..
28/1/2011...
saya membeli pelbagai jenis untuk menjadi santapan familyku...
ini juga kerana duit PTPTN dah masok...
so ape lagi...belanja la...



ari sabtu pula,,
29/1/2011...
nafsu saya membuak2 untuk membeli KFC pula...
makan KFC lepas shopping,,
huhh..memang asyik...
tapi ni kongsi je...


ari isnin,,31/1/2011..
tyme untuk membelasah MCD pulak...
tyme ni perot dah tak sedap dah...
tapi ofismate nak belanja,,
ku gagah kan jugak pegi..
makan free kan??
sape taknak...


ni la yang belanja aku...
ain yang comey...
memang betul2 holiaw!!





pada petang nya pulak...
aku membedal Domino's Pizza...
siyes..ini kerana ade orang nak belanja lagi...
tyme makan ni memang da tak tertahan2 dah...
sangat2...
akhir nya aku tewas...
bergegas jugak ku berlari...
(naek kereta sebenarnya...domino's bukan depan umah aku)....

Akhir nya...
sampai2 umah teros menuju ke toilet...


aku mengalami cirit birit....
selama 4 hari 4 malam tanpa henti...
sob3...
pas neh maybe akan makan fast fud ni setaun kemudian...
huhhhh...

Comments

Hanim Mahali said…
wah, memang pesta makan la... sedapnya... part kek secret recepi tu memang menggoda...
memang ganaz r...cuba timbang..rasa2 berat ke turun..tp kalau dah cirit birit 4 hari 4 mlm...baha ya tu...conferm anda mengalami kekurangan air dan elektrolik dalam badan..heheh
awak saje je post pasal makanan..lapar alief..haha..kalau alief alief suka makan cheese cake kat secret recipe tu..sedap..heuuee..pizza and KFC..nyum3x...awk jahat!! tak bagi alief sikit..hahahaha..


awk,kalau awk sudi,awk jenguk la blog alief..kalau awk rasa blog alief best,awk follow la blog alief..tapi kalau awk rasa blog alief tak best,jgnpaksa diri nak follow taw..alief nak awk follw kalau awk rasa blog alief best je.thanx awk..selamat berkawan awk..keep in touch..link saya-->

ENTRY BARU ALIEF..rugi kalau tak baca.. -->"CARA-CARA HARDCORE NAK PROPOSE OR PIKAT HATI ORANG YG KITA SUKA""
miss kecik said…
ceit. ptt la bowling tu berbau smcm je lps ko dtg. huhu
penyisir rambut said…
miss kecik:: oik! tu 8 taun yg lps punye cite la...huu...
Finaz Jaafar said…
OKE FINE SANGAT JELES TENGOK KAMU MAKAN KEK !!!!!

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~