Skip to main content

::Contest Lompat Si Katak Lompat::

salam semua...
ni adalah contest pertama yang dibuat oleh saya...
saya adalah cik mashi a.k.a cik penyisir rambut.. :)

semenjak dua,tiga,empat menjak neh....
gambar lompat melompat tersangat la femes...
kalau dalam satu album tuh,,ade la dua,tiga empat kerat je yang sopan..
ala-ala pompuan melayu terakhir gitu...
dan jugak ala-ala lelaki melayu terakhir tu boleh la dikira dengan jari..
(sambil kira-kira jari jiran sebelah)...
tu pon bergambar time nak cari jodoh...
*nak tukar-tukar gambar bagi kat bakal mentua kan....

so dengan rasmi nya mashi merasmikan contest neh!!
mashi tak pasti la ade orang da buat or tidak...
rasa nya dah ade kot....
tapi mashi nak buat versi mashi pulak...
huuuu....


tadaaa!!
ni la banner untuk contest ni....

  • syarat-syarat penyertaan...

1. jadi folllower mashi?? owh..tu tak wajib..terpulang pada kalian..
mashi tidak memaksa...tapi seelok-eloknya follow la...
kang senang nak taw update pasal contest ni...

2. kalian perlu perlu buat entry berkaitan contest ni..dan letak la link kat banner tu ye...dan letak la gambar yang kalian pertaruhkan...

3. kalian juga boleh la letak kat sidebar...kot-kot la kengkawan,rakan-rakan,, atok,nenek kampung seberang, apek jiran sebelah umah ke nak join kan...nanti dorang boleh taw melalui sidebar tu je la kan...

4. dalam satu gambar tak lebih 2 orang je taw...tak mo ramai-ramai sangat..heheh...
dan yang mustahak sekali di dalam gambar mesti ade gambar blogger tersebut...(guna gambar sendiri taw,,maksud nye dalam gambar tu ade gambar anda juga.)
anta sekeping gambar je ye kalian...

5. last sekali sila tinggal kan link entry kalian mengenai contest ni kat sini...senang mashi nak jenguk dan menilai peserta..wahhh..
dah macam rahim maarof menilai peserta mentor lak... :)

6. haaa...korang tag la kawan korang dalam 3 orang dan makesure kawan korang taw ye...

PALING PENTING!
tarikh tutup penyertaan 8 APRIL 2011..

selamat menjoin kan diri kalian...
thanks guys!...

haaaaaa......sebelum mashi terlupa...
pasal HADIAH??
hadiah nya misteri...tertakluk kepada jantina pemenang...


netbuk:: hope takde yang bagi negatif feedback...memang saya akui gambar lompat-lompat ni tak manis..tapi ni hanya untuk suka-suka....

Comments

kena guna gamba sendiri ke gamba org lain [family, bf, etc]pon boleh?
Nana said…
bape gambar bole submit?
deqlis said…
deqlis join bebeh..:)

http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/02/contest-katak-si-lompat-katak.html
Umar Faruq said…
alaa.. nk join.. tp xde pic yg lompat 2 orang je.. huhu..
Nana said…
sy anta 2 pic ok ke?
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html
a.m.y ^_^ said…
err nk tnye.. at least 2 org?? tp x nk rmai2?? x phm.. paling kurang 2 org ke palng byk 2 org? =)
penyisir rambut said…
marina : dalam gambar tu ade gamba sndiri....
penyisir rambut said…
nana:: sebenar nye satu je...tapi takpe,,nana da submit da kn??thx!
penyisir rambut said…
umar faruq:: g tgkap gmbar baru cpt!...hehehe...
penyisir rambut said…
amy:: thx amy betul kan mashi...
mashi da btl kan da.... thx!
a.m.y ^_^ said…
hehe orait.. xpe.. nk pilih gmbr tuk join plak.. huhu
Mama Zharfan said…
me join

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html
azalia hjsalleh said…
x de gambar lompat, sedihnya ;(
ct N honey said…
guna gambar sendiri?....tak leh la join,malu pulak dah tua-tua ni melompat,patah tulang nanti sebab dah reput.
Cik Eliza said…
wooooooow!

nak join,

tapi tak de gambar melompattt!

huhu !
Cute MuM said…
Cute Mum dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html

TQ
eyka said…
ni link eyka , i join ur contest ! :)

http://eykanazeri.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html

tenkiu ! :)
Bella Belle said…
suda join :)

http://gilabellesaja.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html
AmOyz said…
Erm,,klu gambar sorang jek boleh kan???hihihi
AmOyz said…
awaakkk,, saye join sekaki dua..

hihi

http://izmazani04.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html

ID: AmoYz

pic lompat sesorang boleh ekk???
AmOyz said…
awaakkk,, saye join sekaki dua..

hihi

http://izmazani04.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html

ID: AmoYz

pic lompat sesorang boleh ekk???
Mohd Syahidi said…
http://spongebobkitty.blogspot.com/2011/02/al-kisah-contest-lompat-si-katak-lompat.html

i have join it....
~~@lyci@~~ said…
salam.. alycia join..

http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html

tq ;)
Lelord said…
huhuhu xde lak gambo melompat
hikhik nak join tapi takutlah nak lompat sb ngah preggy..tak jd join=)
eb ezrin2 said…
join yer
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/03/contest-lompat-si-katak-lompat.html
tq
pzah said…
br nak join tp xda gmbr lompat ber-2.. ramai2 je ada :(
~dYaHaHa~ said…
salam..amor join

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/03/contest-lompat-si-katak-lompat.html

tq
~dYaHaHa~ said…
alamak..baru baca, 1 gmbar je ke boley anta? klu mcm entry amor tuh, diterima x?
Finaz Jaafar said…
alamak...xda gmba lompat2 pulakkkk=(
P0polita said…
ala.. nak join tapi takde gambar.. haishhh!
yatie chomeyl said…
hi Cik Mashi

dah join jugak :)

http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/04/contest-lompat-si-katak-lompat.html

e-mail: dasar_chomeyl@yahoo.com
cikpuanhady said…
salam..me join..entri autopublish jam 5.11 petang nanti..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/04/contest-lompat-si-katak-lompat.html

kalau link tak valid gitau ek..thanks..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire
~ MayraAzra~ said…
joined!

http://mayrajoincontest.blogspot.com/2011/04/contest-lompat-si-katak-lompat.html
LYA m@m@ ASYA said…
GAMBAR ANK LOMPAT XLEH K???
LYA m@m@ ASYA said…
dah join:

http://fasyafrina.blogspot.com/2011/04/contest-lompat-si-katak-lompat.html

tp submitpicank... kalo sempat saya melompat ptg ni @ esk.. sy tuko pic saya :-)
AmyZa'aba said…
join.,
sorry last minute.,
arap terima.,
huh..,

nie link nyer sis.,

http://zulamyzaaba.blogspot.com/2011/04/contest-katak-si-lompat-katak.html

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~