Wednesday, February 23, 2011

::Tolong lah Selamatkan Beruang Tersebut::

Beruang memang sangat sinonim dengan kehidupan kite...
Beruang a.k.a bear...
sama je benda tu..tapi semua panggil bear...
konon-konon comel la kan?
mesti takde yang panggil beruang kan??

A :: eh,,mana beruang aku ni??susah la nak tido malam ni..aku suke pelok beruang aku tu...
B:: beruang??ko biar betik??sejak bila ko ada beruang neh??habaq mai kat ceq cpt!
A:: Bear la...hishhh..ko neh...
B::ooo..(sambil kesat2 peluh,cuak dengan beruang)

kan?kan??
betul tak aku cakap??
takde sape pon nak panggil beruang kan??

kecuali budak yang baru belajar..
A untuk ape??
Ayam!!!
B untuk ape??
Beruang!!

haaa..pandai pon adik-adik ku sayang...
heee....

berbalik kisah sebenar,,tadi bapak aku pasang discovery channel..
tu memang channel pilihan dia..
kalau kami adek badek astro one hd korea tu je la 24 jam..
sampai bapak ugut nak potong astro..
bapak dah siap2 amek gunting da nak potong line astro..
seb bek gunting tu tumpul..

kalau kamu semua nak taw,,
beruang diseksa,dilayan dengan kejam kat India...
serius,,sangat sedih..
tak sanggup tengok..

mereka guna kan beruang untuk mencari rezeki..
mereka suruh beruang tersebut menari,buat persembahan..
masalah nye mereka seksa taw!!

tolong lah selamat kan beruang2 tersebut...
daripada seksa beruang tu,,
baek bagi aku sekor..
aku awet,pastu letak kat umah..
boleh pelok tiap2 malam...

tapi sebenar nye dah ade pihak yang cuba untuk selamat kan beruang2 tersebut...
hope berjaya...

ni ade video nye kalau kalian nak tengok...

netbuk:: seumur hidup tak pernah orang hadiahkan bear lagi...
hope ada la bagi untuk aku..bagi beruang kutub utara taw!

1 comment:

Panda Berlipstik said...

kamu lagi kejam...siap berangan nak awetkan lg....hadoihadoi..hahahaha...cer citer..cerciter.....beruang wan nadzir????beruang pantai timur...hahaha mercs c200 lagi..aircond baik pnya..haha

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...