Skip to main content

::Tolong lah Selamatkan Beruang Tersebut::

Beruang memang sangat sinonim dengan kehidupan kite...
Beruang a.k.a bear...
sama je benda tu..tapi semua panggil bear...
konon-konon comel la kan?
mesti takde yang panggil beruang kan??

A :: eh,,mana beruang aku ni??susah la nak tido malam ni..aku suke pelok beruang aku tu...
B:: beruang??ko biar betik??sejak bila ko ada beruang neh??habaq mai kat ceq cpt!
A:: Bear la...hishhh..ko neh...
B::ooo..(sambil kesat2 peluh,cuak dengan beruang)

kan?kan??
betul tak aku cakap??
takde sape pon nak panggil beruang kan??

kecuali budak yang baru belajar..
A untuk ape??
Ayam!!!
B untuk ape??
Beruang!!

haaa..pandai pon adik-adik ku sayang...
heee....

berbalik kisah sebenar,,tadi bapak aku pasang discovery channel..
tu memang channel pilihan dia..
kalau kami adek badek astro one hd korea tu je la 24 jam..
sampai bapak ugut nak potong astro..
bapak dah siap2 amek gunting da nak potong line astro..
seb bek gunting tu tumpul..

kalau kamu semua nak taw,,
beruang diseksa,dilayan dengan kejam kat India...
serius,,sangat sedih..
tak sanggup tengok..

mereka guna kan beruang untuk mencari rezeki..
mereka suruh beruang tersebut menari,buat persembahan..
masalah nye mereka seksa taw!!

tolong lah selamat kan beruang2 tersebut...
daripada seksa beruang tu,,
baek bagi aku sekor..
aku awet,pastu letak kat umah..
boleh pelok tiap2 malam...

tapi sebenar nye dah ade pihak yang cuba untuk selamat kan beruang2 tersebut...
hope berjaya...

ni ade video nye kalau kalian nak tengok...

netbuk:: seumur hidup tak pernah orang hadiahkan bear lagi...
hope ada la bagi untuk aku..bagi beruang kutub utara taw!

Comments

kamu lagi kejam...siap berangan nak awetkan lg....hadoihadoi..hahahaha...cer citer..cerciter.....beruang wan nadzir????beruang pantai timur...hahaha mercs c200 lagi..aircond baik pnya..haha

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…