Skip to main content

::Atas,Bawah, mane ko nak???::

bila bekerja menjadi orang bawahan...
terseksanya jiwa....
kerana disuruh itu dan ini...
jiwa menjadi memberontak...

tapi bila menjadi orang atasan....
jangan ingat kau boleh bahagia...
banyak masalah yang kau kena fikir...

nak cari market lagi..
~~bukan macam jual ikan kat mini market tu...

nak cari pekerja lagi
~~kau ingat orang nak kerja sangat dengan kau kalau gaji ciput nak mampos!
kecuali budak praktikal yang memang unlucky terpaksa kerja dengan kau...

nak cari kawal bermacam-macam ragam...
~~kalau budak tadika agak senang la kau nak kawal...
piat telinga,,cubet perot..*agak kejam pulak...
teros je budak tu boleh ikot cakap kau...

walau apa pun keadaan kau berada...
yang penting niat kau...
dan jugak apa yang kau buat tu diredhai Tuhan....

kalau kau berada di dalam bidang profesional ataupun tidak...
ia tidak akan berbeza kalau sikap tamak/angkuh kau berleluasa...

dan jugak...
jangan lah nak menganggap semua orang boleh ikot kehendak kita..
kita ingat kita hot sume orang nak kawan dengan kita...
memang...sebab kita hot temper...
mmg la tade sape nak kwn dengan kita..

dan jugak jangan lah kita nak menghina orang...
nak membeza2 kan taraf dalam perkawanan...

jangan lah kita nak membenci berdasar kan muka saja...
dah muka budak tuh kelat nak mampos...

tapi selagi kita tak cuba nak kenal,nak kawan,nak men congkak same-same
kita jangan lah nak pandai2 wat andaian kat budak tersebut....
tak kenal maka tak cinta...
dah kenal kita jangan nak bercinta dengan bini/laki orang...

kecantikan adalah hak semulajadi...
kalau muka cantek,perangai hodoh...
adakah itu cantek??

sekian terima kasih....
pesanan untuk diri sendiri jugak...

p/s:: dah 3 bulan aku cuba mencintai kerja aku...
tapi,,,hampeh!!!!
waaaaaaaaa!!
tersiksa jiwa raga,bakul,paya bakau....

Comments

bosss????
lo engat lo bgus.....
bhahahahaha...berdoa je la agar boss kite tu brubah menjadi seorang yg friendly....xfriendly pon xpe...atleast suka mlemparkan snyuman..thats all....(:

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~