Skip to main content

::Zaman Berzaman::

Pagi yang indah,,udara yang nyaman..

Kedengaran burung-burung yang bersahutan,mencari cacing untuk anak-anaknya…

Kalau dulu mungkin cacing,,sekarang mungkin kokokrunch…

Zaman hang tuah berlalu pergi,,zaman jepun kian dilupakan…

Zaman ubi kayu cicah gula tak penah kita rasai…ketika itu ubi kayu lah paling femes…

Sape tak penah makan dianggap ketinggalan zaman..

Kini zaman milenium menjelma…

Mungkin budak-budak sekarang langsung tak pernah kenal apa itu ubi kayu…

Yang mereka tahu hanya McD,KFC,…

Ketika dulu zaman permainan konda kondi, teng-teng,galah panjang,men masak-masak,men mak-mak,panjat pokok,tangkap ikan di paya…

Tapi sekarang permainan facebook..cityvill, diner dash, counter strike…

Indah nya ketika itu…zaman yang tidak dinodai…

Zaman boleh mandi berkemban di tepi sungai bersama dayang-dayang…

Tanpa di sekodeng oleh mamat2 yang gatal…

Tapi skunk boleh jugak mandi berbikini..

Yang penting kena gi Pulau Ballet…nak berkiss2 pon boleh…

Ketika itu Hang Tuah dan sahabat nya adalah wira kebanggaan melayu,,

tapi kini,,Power Rangers?Gaban?Satria Baju Hitam??ouuhhh...

Ketika dulu juga,jiran tetangga disapa bagaikan darah daging...

Tapi ketika ini,,susah nya nak bertegur..

Apatah lagi jika perbezaan darjat..

kaya miskin jadi kepentingan dalam bersahabat,dalam percintaan...

"kau takde duit??huuu!! jangan harap nak kawan dengan aku!"

"kau 1A je??shuuuhhh3...men jaoh2..aku 29A taw!"

tapi,walau pun ade jugak orang sebegini,,tapi aku bersyukur sebab tak pernah mengalami...

masih ade lagi golongan yang bijak pandai+ tak sombong....

cari lah,,mesti ada punya...kan3?

Pape pon yang penting, walaupun zaman dah berubah…

Tak semestinya adat & agama berubah menjadi moden…

.

netbuk:: rase tak sesuai la gambar katon tuh..

Comments

ase nak main see see my baby plak.....dum dum baby dum dum alolo...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~