Skip to main content

::Laura Tetap Menjadi Gadis Kampung Selamanya::

Laura seorang gadis dari kampung yang pedalaman...
dia telah berhijrah ke Las Vegas..
Laura sangat gembira,kerana dulu dia duduk kampung bukan lah pilihan dia...

Ini kerana bapak si Laura yang sangat cintakan kampung tersebut...
walaupun sedemikian, Laura gembira kerana di kampung lah yang mengajar nya erti kehidupan...

di kampung lah Laura dapat merasai makan belalang kunyit,
cari cacing di belakang rumah,
panjat pokok,masuk hutan....
macam-macam kenangan yang diperolehi di kampung...
kini di bandar yang sangat mencabar ini..
Laura harus pandai menjaga diri..

Laura mendapat ramai kawan..
akan tetapi,,ada segelintir rakan2 nya sangat sensitif rupa2 nya...
Kebanyakan nya yang sensitif adalah rakan nya yang memang berasal dari bandar..
dan yang sensitif tersebut rakan yang memang sedia rapat dengan diri dia...
yang kadang2 sudah jadi seperti darah daging...

Adakah Laura yang bermulut kurang ajar??
ataupun Laura sudah terbiasa dengan rakan2 kampung nya yang agak kasar gurauan nya...
Laura pon confuse....

Laura sangat merindui suasana kampung..
walaupun sudah berhijrah ke Las Vegas ini..
Laura tetap anak kampung selamanya....

Selepas kawen mungkin Laura akan menjadi orang kampung semula...
sangat indah dengan suasana tepi pantai,
kambing2 berkeliaran dengan bebas,,
anak2 bermandi manda di sungai dan pantai bersama2 itik dan angsa....

netbuk:: dasar kampung!! *ayat yang biasa digunakan...

Comments

amir said…
i'm confused la..laura tu duduk kat las vegas ke?
penyisir rambut said…
hukk...skunk laura dok las vegas...
dulu je dok kg...
MataHati @ MH said…
baru kenal siaap itu laura.. hmmm.. :p

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~