Skip to main content

::Tua Dihormati,Muda Disayangi,,Jangan La Nak Eksyen Sangat Dek Non::

di petang yang mulia ini...
mukadimah dimulakan dengan bismillah...

kisah tua muda tak lari dari kehidupan kita...
dari zaman men guli sampai la zaman men laptop...

ye,,memang kita sepatut nya hormat pada orang tua...
tapi tak taw nape nasib saya,,dari dulu mesti ade masalah dengan orang yang tua setahun...
tua setahun je pon!!
fakop!

di zaman Form 1,,
guwa tak taw pe masalah budak Form 2..
belagak gila macam beza 10 taun...
takde la kena buli macam budak laki..

tapi dorang nak guwa takut kat dorang..
jadi menunduk gile2 dekat dorang..
guwa bukan tak hormat mereka,,,
bile teserempak dengan mereka tepi dewan makan,,
guwa bagi salam kat kakak2 tersebut...

sorang2 guwa sebut..
ade 10 orang kakak,,
guwa sebut,,Assalamualaikum kak A,kak B,kak C.....kak Z...
*fuuuhhhh...~~penat gile..guwa teros diserang asma...

tapi bile tyme suboh,,bangun2 pagi..
tserempak dengan kakak2 tsebut...
memang guwa tak sempat bagi salam la...
disebab kan mulot guwa bau ayaq liuq basi...

tapi tu pon lu orang boleh jadi kat isu..
pastu buat "rocall" tiap2 ari sabtu...
lu orang maki2 budak junior...
macam gampang!
beza setahun je pon...

sape tak nangis lu orang bengang...
so guwa pon berpura2 la nangis...
macam2 lu orang buat kat junior konon nak tunjuk kuasa lu...
Form 2 guwa pindah sekolah...
masok kat sekolah mak guwa..

bes giler..takde sape pon nak buli guwa..
yang penting guwa pon tak maki2 junior...
sume nak amek guwa jadi kakak angkat...
tapi guwa tepis dengan sopan...

masok Form 4...
guwa dapat masok sekolah teknik...
asrama lagi...
sebelum masok guwa ade sedikit trauma...
takut jadi macam kat sekolah asrama dulu..

mule2 masok ok je...
lame2 memang macam harem..
guwa tak paham betul...
beza setahun jugak..
tapi nak kerek2...

rilek la der...
korang tercabar dengan kitorang yang cun melecun ni ke??
penat guwa...

sekali lagi guwa kena dengan senior...
lu orang ingat perangai lu orang baek sangat ke??
macam sampah ade la...

kemudian,,guwa dapat masuk matrik..
sangat bahagia sebab semua sama umur...

kemudian di universiti,,
tak kisah da pon benda2 ni...
siap kakak kat teknik yang belajar di situ nak baek2 dengan guwa..
dia pesan tak payah la panggil kakak,kat teknik takpe la..
bullshit la!
dulu kau sound2 aku kan..

kemudian di alam praktikal,,
guwa terkena lagi..
beza setahun jugak...
tapi berlagak nak mampos!
nak sound2 guwa jugak..

tapi guwa buat tak heran je la dengan lu..
kesian guwa tengok lu..
kurang kasih sayang la tu..
tapi lu terlebih lemak!

sekian~~
sesama manusia harus lah hormat menghormati...
tak kira umur muda atapun tua...

Comments

Mama Zharfan said…
ziarah di hari ibu ;)

cun pic naik vespa tu heheh

JOM vote MZ kalau sudi!
niDa said…
betu2... kecoh je kan? padahal beza setahun je. paling best kat U la sebab tak dpt nak beza kan umor. ye la ramai sgt manusia kan...

msk keje je kene respect mcm die tu diva. padahal wat keje ntah pape je..

haaa kan dah emo jugak..ehehehe
penyisir rambut said…
mama zharfan::
hehehe....jom3...
penyisir rambut said…
nida::
mesti nida pon penah mngalami kan???

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~