Skip to main content

::name je masok U,,tapi akal pendek,,perangai macam harrreeemmm::

penah dengar tak statement kat atas??
penah kan...guwa pon penah terkena...
kadang2 hangin jugak guwa...
sebab selalu nye yang keluar kan statement ni orang yang tak penah or tak dapat masok U...
jeles la tu...pang karang!
tu la,,time sekolah dulu belajar main2 lagi...haha...

kat sini guwa nak cakap la...
sekarang ni zaman dah berubah...
guwa rasa masok U macam masok sekolah je...
ramai yang berpeluang belajar kat U...

banyak jugak IPTA,IPTS..
dah macam cendawan yang tumbuh kat atas bukuit kepong nun...
so sape2 je boleh masok...

bukan macam zaman dulu kala...
anak,saudara,sepupu sepapat dapat masok U...
wat kenduri 87 hari 89 malam...
pulut kuning,tapai,lepat pisang dijamu kat semua tetamu..
heboh sane sini anak si Peah Ratu Kebaya dapat masok U..
memang bangga tahap 10 la ni..

zaman dulu yang masok U sume yang skema je..
nerd bak kate orang..
yang bace buku 48 jam tanpa henti...

tapi dah takde dah macam tu zaman sekarang ni...
kalau ade anak,sedara,sepupu sepapat yang masok U takde lah dihebohkan sangat macam tu...
biasa2 je...sekadar bangga tahap 4 je...

yang masok U pon bermacam2 jenis orang nye...
tu la pasal kadang2 bila ade pape je yang tak elok berlaku..
orang akan kuar kan statement tadi tu la...

nak buek cmno...
skunk ni da ramai sangat yang masok U...
tak kira agama,bangsa dan negara...

so kamu semua yang begelar pelajar U,
same2 la kita jage imej kita ni..
jangan la ade lagi yang kata macam ni lagi...

setakat ni je la guwa nak bebel..
guwa harap sesiapa yang bakal grad..
semoga dapat kerja..

waaaaaaaaa~kerja..lalalalalal...kerja....mane ko wahai kerja oi...

Comments

ayulunera said…
betol2...budak u ni kene perfect je..tak leh wat salah langsung..kalo tak kene la ayat macam di atas...hehe....pastu tanye uni mane...ntah ape2 tah..

aii...dah nasib dak u...hee
Rinanoor said…
kuat betul menipu maci...tu gambar ko tdo nyet!!

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…