Skip to main content

::nak jadi pereka fesyen??boleh ke lawan hatta dolmat cik kak oi..::

wow..meletop ko punye tajuk entry dek non oi...
berfesyen2 nyah...

hahaha...alkisah nye aku masok belajar menjahit kat GIAT MARA Gopeng..
dekat je dengan ipoh ni haaa..
kampung aku jugak...jangan nak perasan key ell ye masyitah oi...

name kos yang guwa masok ni name nye Fashion and Dressmaking...
meletop tak?
hahaha...akak ni haa,,mane la tahu sangat pegang gunting...
gunting2 kertas boleh la..

tapi dengan semangat dan azam yang tinggi...
guwa SITI MASYITAH BT MORTAZA...
ingin belajar menjahit kerana target nya...

target nya ialah::
1-nak jahit baju kurung untuk raya 18 pasang...
selalu nya 3 pasang je paling banyak...base la..kos tempah mahal dek non oi..
2-nak jahit baju kawen sendiri...
3-nak jahit baju untuk kucing2 di jalanan...kesian,,tak berbaju je...nanti kucing tu kena rogol
sape nak tanggung??haaaa..jawab3...

itu je la setakat ni...
jangan hangat2 taik kambing!!!

fuuuhhhh~~~
doakan guwa supaya dapat habis kan 6 bulan ni... :)


ni contoh lakaran yang cikgu guwa punye...
guwa pening jugak sebab guwa tak pandai melukis...
tapi guwa tengok kat modul ade cara2 nak skecth nye...
hope guwa dapat buat la nanti...


ni pulak hasil lakaran guwa...
kita nantikan lakaran guwa dalam masa 6 bulan akan datang...
adakah akan berubah???
hurrkkk.....


motif masuk belajar jahit jugak sebab nak penuh masa yang terluang sementara tak grad lagi ni haa...bile la majlis konvo aku???sob3....

huhuhu...hatta dolmat,,bile you nak reka baju i??

Comments

pasti kan 2 thn dr sekarang dah teror wat baju kawin..leh la tempah kat itah..hehehehehe
Good luck yer..semoga menjapai kejayaan!!!

Sama la kite..tunggu nk konvo ni!! lambat betui buln 10 ni....
Enuni Hanim said…
Hye, tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hijab-intrend blogshop.

Kami ada menjual shawls yg superb cantik. The latest is, custom made shawls yang cantik dan berkualiti tinggi. Tak menyesal punyaaa! (; Thanks.
Rina Cute said…
Gia babeng mcm aku gelak gulin2.
Nurul Princess said…
Hi akak saya bru form 1 saya suka sngat melukis lgi2 lukis baju2 tpi saya x la lukis cantik pon. Saya minat sangat

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~