Skip to main content

::asyik tengok drama korea je...lingkup la drama melayu kalau camni::

semenjak lapan menjak ni memang gelombang korea makin menjadi2...
tapi sebenar nya dah lame da pon..
dari zaman winter sonata kot...


hazami pon ade nyanyi lagu tu versi melayu...
nak tumpang glemer la tuh..

ye dak...hukk..

takde la,,hazami just nak translate je..
kite kan tak faham bahasa korea tuh...

banyak jugak faktor2 orang kita lagi berminat cerita korea neh... salah satu nya...

1. pelakon ensem,kacak,cantek...

ye,,rupa pon penting jgk pada aku..dan dorang berlakon pon best...

da name nye pelakon..mesti la pandai berlakon...


2. setiap drama hero heroin mesti tukar2..
.

kalau korang perasan,hero heroin dorang asyik tuka je kan?

kalau drama melayu??hadoi...hero nye rosyam noor,rusdi ramli je memanjang...

tak sanggup mak nak tengok taw..hiikkk..
tapi lately ni da ramai artis muda berlakon...

so semangat la nak tengok...


3. jalan cerita menarik..

sebenarnya lebih kurang jugak cerita korea neh...

tapi kadang2 sebab dorang banyak konflik..

so penonton rase nak tahu ape yang seterusnya...

aku rase drama melayu yang aku rase best dan banyak konflik adalah ANISSA...

memang tak sabar,geram je nak tengok..


4. artis dorang seksi meksi..
.

takde la seksi sangat pon...

tapi kalau dorang seksi tak bape nak kisah sangat...

sebab memang dorang tu kafir pon...

ni yang artis melayu neh,,yang dah tertera kat IC dorang agama Islam..
nak seksi meksi jugak..hempuk kang ngan tv 42 inci baru taw...hissshhh....


sekarang ni kita dah nampak drama yang bercirikan keislaman makin femes kan...

dulu nur kasih,,sekarang ni kasih alia...memang best..
pastu dulu kan demam adamaya...sebab nya lisa surihani yang berlakon..
imej dia kan bersih..kalau cerita fasha sendat??
adoyai...guwa mmg tak tengok kot..
baek guwa tengok cite tamil jerk...hukkk....


sekian....

Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…