Skip to main content

::entry ni untuk arwah Telor Dibasuh::

al-fatihah...

sebenar nye tadi guwa cek sume friend request kat pesbuk yang guwa tak approve...
banyak jugak yang lama2 guwa approve lagi......
sebab guwa memang tak approve kalau takde mutual friends...
kalau yang ade sorang dua mutual friends pon guwa tak approve jugak...
bajet howt la konon....

tetiba,,guwa nampak arwah hakim aka owner telordibasuh ada add guwa..
tapi guwa tak pasti sama ada arwah ataupun abang dia yang add...
tu yang terus terkenang...



ni guwa baru approve sbb nak confirm kan yang betul ke tu pesbuk arwah...
memang betul pon...skunk ni abang dia yang urus kan blog arwah...

siyesly,,guwa kenal arwah di alam maya je pon...
tapi mase dapat taw arwah dah pergi...
guwa rase sedih..macam kehilangan seorang sahabat yang rapat pulak..
mungkin arwah mesra di blog beliau menyebabkan terasa rapat pulak dengan beliau..

ajal ni tak kenal usia...
semoga kita pon semua bersiap sedia dengan kematian yang tiba bila2 masa...
memang susah..sebab kita ni kan muda..
darah muda..masih terkejar2 dunia ni lagi...
itu guwa cakap kat diri sendiri...
memang pon..i admit it...

semoga arwah tenang di sana...
amin~~

netbuk:: sedih nya bila terkenang...sob3..

Comments

Liza said…
Me pun, masa tau dia meninggal rasa cam sedih sgt. Padahal tak kenal pun.. Maybe sebab dia rajin BW ke blog kawan2..
alfatihah to him... tumpang sedih..
Terima kasih banyak2 ya :-)
ainaa said…
tak kenal blogger nie. tp ada dengar cerita pasal beliau. al-fatihah untuk arwah..
Siapa arwah tu ye ? maaf x tahu
Lieyda said…
semoga rohnya dicucuri rahmat.amin
yananealullaby said…
sy pon simpati je ase....
tatawla nape..sy x knal pon beliau.....huhu~~
hope arwah di cucuri rahmat dariNya...
MerLe said…
al-fatihah utk arwah..x sempat kenal arwah..tau2 dh dgr berita kematian dia...smoga rohnya dicucuri rahmat
Si Nuansa Eyqin said…
ha'ah saya pun tahu dgn blogwalking je. Al-fatihah utk beliau. oh, sekarang abg dia yg uruskan lah ye blog dia.
nazirah said…
tu la taw gak pasal blog dia yg diurus oleh abg dia..
ILA HonEyBuNNy said…
al-fatihah untuk arwah...

tetiba teringat dekat arwah baca entry neh....

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…