Skip to main content

::kita hamba Tuhan,,tak perlu nak riak sangat::

kat sini saja guwa nak cakap pasal riak..
sebenarnya riak sangat la tak bagus..
guwa tanak cakap pasal hadis...sebab guwa memang fail pon dalam hal tuh...

yang guwa agak rasa terkilan...
kita ni jangan lah terlalu merendah diri sampai orang lain boleh terasa...

ermmm...camne guwa nak cakap eh..
bukan lah nak soh riak,,,jap eh...

let say....
setiap nama tiada kaitan antara hidup dan mati...

ani mengomel2 dekat kawan baik dia,nina...
"ala,,aku dah gemok la...betul...
lemak sana sini timbul..eeeeee...menci2!"


padahal si ani berat nya adalah 38kg je...
dan si nina 89kg...
so korang agak tak terguris ke perasaan si nina tu??
dia pon tak pernah nak bising2 pasal berat dia....



tapi takde la aku nak soh korang berbangga bagai nak rak pulak...
let say,,

ani:: aku rasa lah,,mesti aku terpilih jadi cover majalah playboya...
aku kan howt,,ramping,,montok,,gebu!! hikhkhikhik~~gelak bangga...


yang ni cakap depan2 si nina pulak...
mau kena smackdown jap lagi...

contoh lagi...

abu bercakap dengan anas...
"aku ni dok merempat je,,belajar pon takat darjah 6 je pon"


padahal abu ni ade master,,rumah banglo 18 tingkat....
yang si anas ni umah dia memang betul2 setinggan...
belajar pon takat tingkatan 2 je..tak sempat amek PMR sbb tade wit nak bayar yuran...

tak ke terguris hati kawan tuh??
jangan lah nak merendah diri sampai hati orang laen tak terjaga...

dan jugak takde la aku nak soh si abu ni riak kan...
cakap depan2 si anas ni haa...

aku rasa la,,tahun ni aku nak beli kereta 27 bijik,,
nak tayang kat depan umah tu haaa....hohohohoh~gelak keji...


padahal si anas tu ade kereta lembu je...
tu pon lagi seekor lembu nak sembelih sebab nak jual daging lembu tuh...



huhuhu...macam tu la maksud aku...
kita ni kena lah menerima dengan seadanya...
dalam apa jua keadaan...
setiap ape yang Tuhan beri ade hikmahnya...

netbuk:: jaga la percakapan kita ya...~ingatan untuk diri sendiri jugak...

Comments

bp said…
SALAM TUAN PUNYA BLOG TUMPANG LINK SIKIT
Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO,ada thr,manisfm,erafm,hotfm,sinarfm,hotfm,klfm,muzikfm dan palbagai lagi  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN
Aleeya Farhana said…
betol tu...tapi paling xboleh blah kalau sebenarnye die apepon xde...dok kikis orang sana sini pastu bangga riak lebih2..huish!!!
kocix! said…
setuju..
kesian kawan tu ha terase..
gua penah kena.
sedih beb..
adess
gedek! said…
suka tengok gambar tu...

bukan lembu tu...

bambar awak pinggang rampeng tu...!
Wani said…
kadang2 takut jugak kalau2 diri ni TERriak. huhu
Acik said…
sb tu kita tidak digalakkan cakap banyak! lebih baik banyak diam jer ...
Nurulbadiah Lai said…
Allah itu maha berkuasa..setiap org yg dia cipta berdiri atas kelemahan and kelebihan masing2..
jgn terlalu riak nti kelebihan kite Allah akan ambil..
nauzubillah

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…