Skip to main content

::Yusof Taiyoob Arabian Delight Chocolate kegemaran saya buat masa kini!::


assalamualaikum....



tajuk post panjang berjela kata ko....

biasa lah...nanti senang lah sesiapa yang nak search jumpe belog ni...hahah...

selalu nye bile nak masuk bulan Ramadhan ade lah dengar berbisik2...
Yusof Taiyooobbbbbbb....
sampai cair tahi telinga aku.....

actually before Ramadhan dah dengar2 kakak ofis cakap-cakap pasal kurma chocolate ni...
tapi aku tak penah jumpe pon...
sebab tak berapa sangat makan kurma ni...

pastu dah beberapa hari puasa baru jumpe kurma yang digembar gemburkan ni...
semangat berkobar2 lah nak beli...
bajet duit dalam poket berkepuk-kepuk..
padahal buat muka seposen mintak mak belanja...
dengan alasan akan jadi driver mak until aku kahwin...hahaha...
driver free gituwww.....

so ni lah dia........
tadaaaa!!
*nampak kan kotak dah kosong...tak sampai 24 jam dah habes....

makan non stop..

nasi,ikan patin masak tempoyak,sambal udang petai semua tolak tepi...
semata-mata sebab addict makan kurma chocolate ni....
seeeeeeddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaappppp sangat....
seriously....*buat wajah yang serius macam cikgu disiplin sekolah dulu....

tapi baguslah....

ni lah nama nya Marketing Strategy....
see,,,,orang macam aku yang tak berapa makan kurma sangat boleh makan kurma chocolate ni banyak2...
bab khasiat nye,,kena tanye Yusof Taiyoob sendiri...
hope ade lah khasiat nye...sebab kurma ni dalam nye ade almond...
almond kan bagus jugak...chocolate pon tak manis sangat pon...
sebab kurma tuh memang dah manis....

ok sekian...
*dengan pantas siap2 nak beli satu kotak bundle kurma chocolate ni lagi..hahaha...
kalau nak,,sila lah beli sendiri..tak rugi pon....

p/s:: selamat berpuasa kengkawan....

Comments

penyisir rambut said…
sedap....
cube lah try..
tak rugi pon..budak2 pon suke...heheh..mak budak apatah lagi..
Liza said…
Owh. chocodates ni sedap.... Liza beli dgn kawan RM10. Berapa harga dia yer?
penyisir rambut said…
sy beli rm15...mhl nye...
ade dkt 1 tmpt ni sy jmpe rm17.50...lg mhl!!!
Anonymous said…
I do not know if it’s just me or if everybody else encountering issues with your site. It seems like some of the text in your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my browser because I’ve had this happen previously. Cheers
penyisir rambut said…
to anonymous:::
i don't think so..
because nobody tell me about this issue...
and also i try to open my blog at pc office..this is ok...
do not have this problem...
Nn said…
apesal sy tgk harga die dkt rm30++ kt alamanda.....(terrus xjd beli sbb rse mahal)

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…