Skip to main content

::Menghalalkan perhubungan::

Assalamualaikum uols..
tetibe je nak story hal menghalalkan perhubungan di antara lelaki dan wanita...
iaitu melalui perkahwinan...
kan...macam nak bagi tazkirah la pulak...
mai sini cik abang kakak,mak jemah,mak endah....
dengar bace sini...

lagi berapa minggu je aku nak melangkah ke alam perkahwinan..
cuak jugak..ilmu pon tak berapa nak ada...
ermmm...fikir2 kan balik...
memang macam tergesa2 je nak kahwin...
ye la,,,dengan baru grad nye..masing2 still mencari kerja yang kukuh...
tapi dengan kerja yang sementara ni lah kami kumpul duit kawen..
lepas lah untuk sebelah aku dulu..
sebelah dia tak kesah sangat..sebab belanja takde nak besar sangat pon..

dan alhamdulillah...
ade rezeki kawen..
baru je dapat kerja yang ok sikit la...
kalau kita dah niat,,nak buat ke arah kebaikan...
i.Allah TUhan permudahkan..

walaupun kahwin ala kadar je...
kereta pon takde,,rumah sendiri pon takde...
tapi nak kawen jugak kan...gatai beno...haha..
kengkawan pon ade dok tanye2,,
betol ke nak kawen ni??ko pon tgh cari kerja lagi..
kereta pon takde...rumah pon takde...sentap kan??
mesti lah sentap...hahah...


aku fikir,,aku ni nak menghalalkan perhubungan..
yang diredhai Allah...
i.Allah ade rezeki nye nanti...
percaya dengan rezeki Allah...
daripada kawan lame2...
keluar berdua bukan muhrim..
tak ke dosa tu...
tetibe keluar same2..eksiden...
camne tu...dah banyak sangat ke pahala aku nak bekap dosa aku ni??
tu lah punca nye nak kawen awal...

lagipun family aku pon ramai bercinta lepas kawen...
alhamdulillah..dosa bercinta sebelum kawen tu takde...
macam aku ni..wallahualam...
ayah aku pon tak bagi aku jumpa sangat dengan si Tunang...
even dah tunang 10 bulan lebih...
setiap kali si Tunang datang ipoh..
mesti tido umah kawan dia..hahha..kesian...

dan yang paling penting,,
aku tak pernah pergi Terengganu...umah future in law..
sebab nya mak tak bagi..
mak cakap tak manis la perempuan pergi rumah laki lagi..
so itu je lah yang boleh dibanggakan setakat ni...

sekian terima kasih...
ni lah tujuan aku nak nikah awal...

** memang aku perasan rezeki si Tunang saya agak lambat sikit...selalu nya saat2 akhir mesti tak dapat...baru2 ni 2 stage dah lepas untuk Perangkawan G41...tyme interview tak lepas...sebab nye LPPKN nak kos ekonomi statistik...si Tunang pulak kos ekonomi kewangan...sekarang ni dia tengah berjuang untuk PAC Pegawai Tadbir G41 untuk Negeri Terengganu...semoga ade rezeki untuk mu lalink..uhhuhu....sangka baik dengan Tuhan....amin...

Comments

Tahniahhh awakk..

wah dah nak kawin ke..xnak jemput nana?? nak kad kawin awakk..itupon kalau nak kasi lerr..hehehehehhe :p
dah hantar alamat rumah nana kat kamoo..nti poskan ye :)
NURUN said…
nnt u jd org ganu la ye?

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~