Skip to main content

::Resepi:: Pizza Hut Homemade:

Assalamualaikum sahabat-sahabat,pembaca-pembaca semua....
semoga sihat-sihat belaka la semua ye...dan semoga menjamu mata anda semua..

Saya nak kongsi gambar je sebenarnya...takde la nak kongsi resepi sangat..sebab nya dah melambak sangat resepi dalam Google ni..semua nya di hujung jari sekarang ni...tahi hidung pon kat hujung jari jugak kan..ye dak..takkan la kat telapak tangan pulak...hahahha..

geli pulak!! kang tak selera nak menonton Pizza Hut jadian saya ni....

Alkisah nye...toyyibb....
Minggu lepas di kala cuti-cuti Malaysia tiba-tiba tekak ni teringin makan pizza pulak...
tapi mengenangkan kewangan yang tak berapa nak kukuh sangat ni..
gagah jugak la saya mengGoogle resepi pizza...

so ni sangat simple...sebab nye guna Roti Arab!
tak perlu nak rajin sangat menguli doh...
sebab nye karang buat pizza guna doh tu mau nye patah gigi..
tak dapat nak pakai braces warna warni trend sekarang ni..
terus pakai gigi palsu warna warni je..ahakss..kate ko..

saksikan lah...
biarlah gambar yang menceritakan segala-gala nya...

1. Bahan utama ok..kalau takde ni..anda terpaksa uli tepung..heheh..

2. disalut2 sos nya...jangan dilupa kan..

3. chessedale kedai yoon foong..heheh

4.Menggoda tak..tak bakar lagi ni..

5. sangat sedap dimakan begitu saja...oooooo...

6. Mari lah cuba! 

ok semua...don't try this at kedai Pizza Hut..kang tak laku Pizza Hut tu..lantak kome! :)

Comments

Rina Supian said…
Lapar la pulak aku beb. Mmg kena terai ni, bartu leh tau bakat aku tang mana. Next resepi plz..haha

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…