Skip to main content

::Keychain dari Kain Felt::

Assalamualaikum readers...
kawan-kawan,sahabat-sahabat,makcik-makcik,pakcik-pakcik..tak lupa juga nenek dan atok...

Hari ni terasa nak update berkenaan dengan homemade keychain yang dibuat dari kain felt...sebelum ni ada juga saya story dekat sini..klik
dah bertahun dah buat ni sebenarnya...
tapi disebabkan kakak ofis tengah berminat dengan kain felt ni...
so iols rasa nak tunjuk la sedikit sebanyak hasil seni tangan iols yang tak berapa nak seni sangat ni haaaaa...kate ko!

semuanya dah habis dirembat...
takde sape pon nak beli..
bagi free memang berebut la!
huhuhuhu....

cuma satu je pesanan iols dekat uols..
nak buat hasil kraftangan,diy ni...
memang kena RAJIN!
huhuhuh..sebab nye aku rajin 8 saat je..
lepas tu muak..heheheh..
takde ciri-ciri bisneswoman kan...hehehehhe..
jangan tiru macam saya hokey!

 ni bentuk donut...
sedap dimakan..
kalau berani nak makan la.....
 ini bukan strawbery Cameron Highland ye...
comel tak awak?? 
 ini cendawan sebenar nya..identiti sukar dikenal pasti..heheh..
 "kau kunci hatiku"
 puzzle ke??
 "dolphin"
 "bintang kuning"

ni konon nye nak dijual masa saya join satu event kat Giat Mara dulu..
tapi tak terjual..mahal kate nye!


netbuk:: owh ye..yang wang kertas RM1.00 tu adalah perbandingan kebesaran keychain tersebut...so anda boleh la bayangkan keychain tu besaq mana...

Comments

Anonymous said…
Aja ak camner nk wat...cara jahitan ak tau..tp bntk2 kiut miut 2....i hv no idea...hehehe...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…