Skip to main content

::Al-Fatihah kepada Arwah Cikgu Roslina Bt Ismail::

Assalamualaikum
saya baru balik dari menziarahi cikgu kelas saya..
masa saya belajar di SMT Ipoh..
tingkatan 4 dan 5 Perdangangan...

semoga Tuhan tempatkan beliau di kalangan orang yang beriman..
sedihnya...tapi kita yang hidup,,kena teruskan kehidupan..
di samping itu juga..kena sentiasa ingat..
kematian bila-bila sahaja akan menjemput kita...


KEMATIAN- FATIM MAWADDAH
ingatlah kematian itu 
dari detik ke detik
dan dari saat ke saat
justeru Allah tidak janjikan 
kematian kita di waktu tua

begitu juga Allah tidak janjikan 
kematian kita disebabkan sakit 
dan tidak pun sakit boleh mati juga

oleh itu jangan senang hati
kematian pastikan berlaku
tunggulah kematian dari nafas ke nafas
agar kita tidak angan-angan melalaikan.

ooooo....

ingatlah sentiasa Tuhan setiap waktu 
kerna kematian kita tidak tahu
ingatlah mati di dalam sebarang hal
agar kita sentiasa gentar dengan Tuhan

oleh itu bersiap sedialah 
mengusahakan iman dan takwa
sebagai bekalan 
menuju akhirat yang kekal abadi

hidup di dunia hanya sekali
bila pergi tak akan kembali
tersilap di dunia 
padahnya diterima di sana

mengapa kita belum pun menambah amalan
sedangkan umur makin lama berkurangan
pabila sudah sampi ke sempadan
kan menyesal

oleh itu bersiap sedialah 
mengusahakan iman dan takwa
sebagai bekalan 
menuju akhirat yang kekal abadi

hidup di dunia hanya sekali
bila pergi tak akan kembali
tersilap di dunia 
padahnya diterima di sana
di sana


notebook:: gambar kelas tiada dalam simpanan pulak...dan lagu ni anda boleh la search dekat youtube...dengar dan hayati...

Comments

*SiRibenMerah said…
Al-fatihah..
salam takziah..
penyisir rambut said…
thanks...arwah sangat2 lembut org nye..sabar mendidik kami sekelas...
Rasp said…
Salam takziah...
Al-Fatihah...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~