Skip to main content

::Ibu MertuaKu-Ini bukan Filem Kasim Selamat::

Assalamualaikum...
harap semua sihat...
hari ni tiba-tiba rasa nak share pasal ibu mertua..
mak mertua pon boleh....
mama mertua pon boleh jugak...
mak jemah mertua???tak sesuwaiii kot...
huhu....apa-apa je lah yang kalian gelarkan...

saya nak story ni lebih kepada emak kepada suami la...
sebab saya kan gegel(perempuan)...
so mak mertua saya lah...

mak mertua saya nama nya Norhayati...
orang kampung panggil MakCik Nor..
dia memang asal Manir,,Kuala Terengganu..
sampai beranak pinak lah duduk dekat Terengganu tu...

saya dengan suami pulak duduk Ipoh..
saya tahu,,sebenarnya dia nak anak dia duduk dekat dengan dia...
rasa bersalah jugak sebab bawak suami saya ke Ipoh...
tapi nak buat camne?????
Terengganu peluang kerja tak besor wehhhhhh...
percayalah cakap saya..ramai anak-anak Terengganu kerja di luar....

saya sebenarnya pemalu...
segan dengan orang yang saya jarang bersembang...
so saya dengan mak mertua saya..
saya jarang sangat sembang.....
lagipun balik sekali sekala...
saya nak bersembang pon tak tau nak sembang ape....
wuuuuuuuuu.....

ni dah duduk jaoh-jaoh...
memang jarang kol...
tapi saya peringatkan diri saya...
kena kol juga selang 4-5 hari...
tanya khabar...

mak mertua saya sangat pandai masak,,,
tapi kalau dia masak gulai....
sory to say...
tekak saya tak berapa boleh terima gulai...
gulai kat sana lebih kurang macam gulai kat Kedah...
yang femes gulai kawah.....

sebenarnya saya sangat sayang mak mertua saya...

raya ni saya balik!
huhuhuhuhuhuhu....

ok bai!

Comments

iamHANIS said…
suweettttnye cita pasal mak mertua..anis pn pendiam kalo dgn org tua2..huhu kalo kawen ni cmna la kan nk sembang pn xreti :p nasib ddk jauh je nnti..hihi

Popular posts from this blog

DIY SARUNG KUSYEN SOFA | CARA JAHIT SARUNG KUSYEN SOFA - PART 1

Kusyen ni dibeli 2nd hand dari hotel tempat aku kerja.  Harga hanyalah RM50 sahaja... dah lebih 10 tahun dah..  ni kalau korang google sofa sejenis ni... armchair ikea,mak ai harga dia... RM600!
So ni je aku mampu buat,kain yang bermodalkan RM150. 10 meter aku beli,kain kanvas. boleh buat 2 kerusi.. so nak siap akan mengikut mood kerajinan aku..hehehe


ni video tutorial aku ada buat... aku upload dekat youtube channel aku.  PENYISIR RAMBUT


selamat menonton!

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…