Skip to main content

::Korean- Seoul Garden Ipoh Kinta City::

Assalamualaikum...
kelmarin hari jumaat..
semalam hari sabtu...
hari ini hari ahad...
happy weekend!

kisahnya hari Jumaat gaji saya masok... :)
so saya dengan riang nya rasa nak makan something...
suami pon mintak belanja KFC..
tapi sebab KFC dah bosan..
saya pon ajak dia..
"jom kita steambot!"
dia pon iye kan je...
sebab nya saya selalu ajak makan steambot dekat Johnnys....
tapi kali ni saya nak ajak dia makan ala-ala Running Man...
Korean Food...dekat mane lagi???
dekat Seoul Garden Ipoh Kinta City...
Jaya Jusco @ Aeon Ipoh....




makan tak banyak sangat pon...
sebab berdua,,dan juga en.suami ni bukannya layan sangat benda-benda camni..
dan tak plan nak makan pon....
so perot tak ready kata nya....

muka tak bermaya kan...
sebab keje kat ofis banyak sangat!
wuuuuuuu....

and,,lastly is time to dessert!
kat sane nak cendol pon boleh...
bak kata kawan saya..
1 kedai tu kita punya...
makan sampai lebam..
dengan en.suami...
dr pukul 6pm sampai 7.30pm je...
tak mencabar langsung...
hari tu pegi ramai-ramai dengan kawan2..
3 jam pon masih lagi kat dalam Seoul Garden tu...
makan sampai muntah!

yang penting...
guna student card untuk dapatkan harga student price...
jangan bazirkan student card anda!
en.suami cakap,,muka dah macam bapak orang pon student lagi ke?
so saya cakap..kita ni master la...master pjj...
huuuu....

komen :: not bad la..tapi kali ni pegi...ramai sangat orang...dah macam kenduri kendara...
lain kali nak pegi,,memang takkan pegi dengan en.suami dah...heheheh..

Comments

nohas said…
Bila buffet, memang semua nak ambil..makan sampai sengkak..

u.m.i.e said…
aku tak pernah pergi lagi .. tak ada geng .. sedih ! heee
Roxette Shofian said…
ye ye.. saya gi ngan suami dia buat muka.. skali tgk ada lamb.. perghh berpinggan dia mkn.. ooo student card master leh pakai ek.. sah esok kami akan guna student card dia. jom awak kita jumpa di kinta cotubesok.. deepavali mkn di korea

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…