Skip to main content

::Makanan - Cheesekut @ Cheese + Biskut + Susu Pekat Manis + Nestum::

Assalamualaikum...
salam ramadhan..
haaaa...nampak kan tajuk post kali ni..
dah macam nak taip terus resepi nya...

kali ni aku terjumpa pulak virus resepi yang menular di kalangan blogger...
aku pon ape lagi...gagah la nak menerai..sebab nya resepi simple je...
aku memang suka kalau resepi simple-simple ni..
kalau renyah-renyah..tak berapa nak terer buat....

last sunday,,haaaa..omputeh gituw..
aku buat lah cheesekut ni..
segala-gala bahan dah cari dah masa hari jumaat...
hari ahad baru ade masa nak buat nya...

rasa macam malas pulak nak taip resepi..
sebabnya dah banyak blogger lain buat...
kang bosan pulak kan...
asyik entry yang sama je kan...

so ni sebahagian gambar-gambar yang aku nak share dekat korang...

 ni lah bahan-bahannya....
-cream cheese
-susu pekat manis
-susu segar (tak kira perasa apa pon)
-nestum
-biskut

 dah siap dah...
sekian terima kasih...
hehehhe...

dah sejuk lepas letak dalam peti ais..
boleh la dipotong dan dimakan seisi rumah...

komen negatif:: serius aku tak berapa berkenan...sebab semata-mata rasa cheese dengan biskut je...aku cadangkan,,masa korang nak buat..sebenarnya dalam resepi,,korang akan putarkan cream cheese + susu pekat manis je...tapi aku cadangkan,,korang tambah la filling...kasi bagi ada rasa..macam aku,,aku guna susu segar perisa stoberi...so better tambahkan filling stoberi..baru lah ade rase siket..nak feeling2 dekat Cameron Highland pon boleh dek non...

komen positif :: mak aku suka makan,,tu pon selepas suami aku layerkan dekat atas tu dengan susu pekat manis...takpe lah,,yang penting mak aku suka dah cukup...hehehhe...si hilmi pon dah naek nyampah dengan aku...suka buat,,tapi tak suka makan...sebenarnya aku suka tengok orang menikmati makanan yang aku buat...rasa macam puas sangat..hehhe...

Comments

aniswany lazim said…
wee utk org yg gila cheese agak2 blh wat x?sbb dh ternampak cheese tu tros jatuh hati nk wat jugak..kehkeh
Cik Puan Rara said…
vahhh salut nestum tu cm sodap joo.
u.m.i.e said…
rajin tul ko masyi ..
nyummy sedap pula tengok tu ..
Dzil Khadeeja said…
bila la nak try buat cheesekut nie, biskut dah ada..kesempatan nak buat plak x bape nak ada..hehe...
Amalina Hussain said…
menggoda betul makanan ni..hihi..nanti nak cuba buatlah..apa nama resepi ni? ;)
nohas said…
masa kecik2 dulu, letak susu pekat manis atas biskut and tabur milo..heaven..
azieazah said…
Salam PR..
Lama dah Kak Azie tak makan nestum. Tingin pulak.

Ehh hari ni anniversary awak ker?
Pykaa Pdott said…
Nmpak mcm sedap je sii ?? Nak try cri la resepi .
tenku butang said…
Follower ke 367.. follow me back yea..
http://tengkubutang.blogspot.com/

Heeeeee... nkmcuba buat wlu awk komen xde rasa.. sbb gambo tu menyelerakannn..

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…