Skip to main content

::Review Movie - Despicable Me 2::

Assalamualaikum......
hari Ahad 30 June 2013 hari tu,,,
kami suami isteri tengok movie Despicable Me 2...
paksa jugak en.husband tengok cerita ni..
sebab nanti saya nak pergi tengok dengan siapa pulak kan?
takkan nak ajak Jamal Abdillah.....



so ni lah movie pertama yang kami tengok selepas kahwen...
7 bulan baru pegi tengok wayang...dulu-dulu tyme bercinta every week pergi tengok..
lepas kahwen,,fuuuhhhhhh....takde makna nak tengok....
kami nak pergi dating!

sebenar nya movie tersebut release date 4 Julai 2013...
tapi tetibe hari jumaat hari tu tergerak hati nak tengok cinema.com.my.
pastu tengok-tengok ada movie ni ditayangkan...
terus pergi beli tiket!

KOMEN :: cerita ni sumpah best! memang saya rasa nak ulang banyak kali...lagi-lagi part minions tu..kelakar gila..cuma tak berapa nak suka minions yang mata satu...macam anak dajjal je...eeeeeeeee.....Despicable Me 2 ni mengisahkan yang Gru dah jadi ayah yang baik..tak jahat macam Despicable Me first...dan dia pon dah start jatuh cinta dengan partner dia,Lucy....anak-anak angkat dia pon memang nak mak angkat..pastu ade watak jahat,,name nye El-Macho...tapi tak jahat sangat sampai menyakitkan hati...kali ni punya cerita memang banyak fokus dekat Minions yang comel,,gila-gila,yang perangai rasa macam nak masuk dalam cerita tu..nak cekik-cekik je minions tu...tapi tak suka bila minios tu dah jadi jahat..tukar kaler ungu...nasib baik jadi jahat sekejap je....

sumber : facebook
comel sangat kan minions ni....
geram sangat!

sumber :: Minions
Gru seorang ayah yang sangat baek..
anak dia nak kawan dengan lelaki pon dia kawal...
arghhhhh! nak tengok lagi rasa nya!
nak ulang 150 juta kali..heheh....

notebook : nanti nak download cerita tu...

Comments

Rasp said…
alaaaaaa cam best jer...
ntah dpt ke tak gi tgk wayang...
kalo xdpt tunggu download jer lah...
aniswany lazim said…
ramai ckp cita ni best..aaaa xda org nk bwk kita tgk wyg,tggu cd keluar je lah :D
penyisir rambut said…
best sgt! tengok la...mesti rase nak tengok ulang kali...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::Interview Skim Latihan 1 Malaysia Tabung Haji di Kota Raya Kuala Lumpur bukan di New York dowh::

salam sejahtera dan salam 1 malaysia...
memandangkan ramai nya graduan menganggur.. kerana majikan terlalu memilih pekerja... diulang lagi sekali,,majikan yang memilih pekerja... bukan seperti yang digembar-gemburkan di dalam media...graduan yang memilih pekerjaan...itu adalah lahanat...hahaha... sebab2 nya...saya,,rakan-rakan dan saudara taulan sekalian banyak kali mengalami situasi majikan memilih pekerja...
oleh demikian maka wujud lah SL1M ni...untuk mengatasi pengangguran... sebenar nya cuba nasib je beb...lagipun kalau dapat pon tak taw la nak pergi ke tak..
sebab training setahun,,elaun sebanyak rm1000 diberi...hidup di kota raya kuala lumpur... ala,,,padehal je beb..bukan new york pon... kalau new york 1000 dolar pon tak cukup..sila convert kan sendiri dengan mata wang malaysia...
so saya dan rakan bergerak la ke KL,,ala2 dalam drama melayu..pakai baju kurung,,kasut sekolah adek yang dah koyak rabak,,buat muka nerd,,muka memang kampung gila...cam sakplai dah aku tengok kat drama tuh...r…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…