Skip to main content

::Salam 1 Ramadhan,,Selamat Hari Lahir::

Assalamualaikum..
hari ini dah masok 2 Ramadhan..
lagi 28 hari nak raya!
heheheh..

sebenarnya semalam 1 Ramadhan bersamaan dengan 10 Julai 2013,,
hari lahir en.suami yang ke 25...
dah besar dah pon dia...
kepada En.Muhammad Hilmi Bin Abdul Razak,,
semoga awak sentiasa mendapat rahmat dan keredhaan dari Allah swt...
dan jom kita bersungguh-sungguh untuk mendapatkan cahaya mata!
so ada sesiapa yang boleh bagi tips nak cepat dapat anak,,
boleh la tinggalkan komen kat sini... :)

sebelah kiri tahun 2013,,sebelah kanan tahun 2011...
bersemangat dan gagah kan sekarang ni...
pandai saya jaga makan minum awak... :)

so..disebabkan semalam kerja,,memang bizi kat tempat kerja..
takde masa nak buat kek ataupun kad...

pastu memang tak nak beli kek,,sebab first puasa kan,,
kek memang takkan laku punye..
murtabak dengan ayam percik yang laku sangat-sangat..
rasa nak letak lilin dekat atas murtabak tu..
pastu tiup,,potong dan makan murtabak tu...heeeee...

semalam lepas balik kerja,,aku terus bekejar-kejar nak ke Ipoh Parade..
ingat nak beli kemeja Padini..
nak beli hadiah untuk hilmi la...
pastu tetiba nampak dekat Parkson ada sale...
sampai 70% kau..
apa lagi,,rembat la untuk hilmi sampai 2 keping kemeja...


tamak sangat kan,,,
so sekarang ni kemeja tu tak muat!
so kena pulangkan balik..
nak tukar size...
nasib baek la ade simpan resit lagi...

ok bai...petang ni after kerja nak pergi tukar..
kali ni hilmi ikot sekali..ukur lilit terus kat situ...

Comments

nohas said…
Boleh try..minum susu kambing + kurma (diblend sekali)..good luck..
penyisir rambut said…
thank you ats tips tsebut..saya akan cuba...
Slumb3r said…
Apesal aku bau unsur-unsur sakastik disini untuk orang gemuk?.. Keh keh keh...
paridah said…
assalam selamat berpuasa...
NinaAz said…
Salam kenal sis. Cuba ambik set kesuburan shaklee. Nanti pm nina eh. Nina bg no hp dia 0193190117
Masya said…
selamat hari lahir buat suami awak, semoga dipanjangkan jodoh korang...

sy takda tips apa.. sya dulu pun lamabat jugak mengandung .. setahun lbh kwn baru ada.. laaaaaniii anak dah 5 tahun pun masih xde rezeki nak tambah apa... cuma sy positifkan diri supaya jgn streess itu jer.. kalau strees pun payah nak mengandung...

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~