Skip to main content

:: nak bersalin dekat mana nanti cik kak??::

              Assalamualaikum...alhamdulillah...sekarang kandungan dah masuk 18 minggu..harap-harap baby sihat... sempurna akal nya,,sempurna sifat nya...fasih lidahnya dalam membaca ayat-ayat Al-Quran..menjadi hamba yang taat kepada Allah swt..cintakan Rasul...amin..
sekarang ni baby dah tendang-tendang perut aku..kuis-kuis tangannya...aku pon tak tahu nak gambarkan perasaan tu camne..yang paling perasan,,bila aku baring...paling terasa tendangan nya...tendangan nye tak kuat sangat pon..sopan-sopan je..sebab nya kalau ikot minggu...baby ni sebesar sebatang pen je..


ni baby masa 13 minggu...
semoga berada di lindungan Allah swt sentiasa..
ayah dengan mak sayang awak sangat-sangat... 

              owh ye... nak bersalin dekat mana ya?? yang ni memang selalu topik yang kami suami isteri bincangkan..aku duduk dekat Ipoh...so untuk bersalin dekat hospital swasta..ade pilihan sama ada Pusat Perubatan Ar Ridzuan ataupun Hospital Pantai Puteri dan juga KPJ.. kalau nak hospital kerajaan..dekat Hospital Besar Ipoh je la...


source : google

source : google

source : google
memandangkan company suami cover untuk maternity...so rasa macam taknak lepaskan peluang ni...suami cakap kalau normal,,company cover limit RM1800.00...kalau czer company cover sampai limit RM4000.00...(yang ni baru tahu,,sebelum ni ingat RM1800.00 je)...banyak kan...tapi tu la...still risau jugak if kena czer...kena caj sampai 6k...manko jugak nak membayo yang lagi balance tu...huhuhu....kalau hospital kerajaan...murah sikit...

        masih awal lagi...boleh difikir2 kan lagi..nak yang mana...nanti dah ada keputusannya...aku update...heheh..

Comments

NinaAz said…
kalau kat swasta ok laa. syoknyaa. hehe.. jaga diri yea!
penyisir rambut said…
thx NinaAz!! tu la...tengah penin pk lg ni..
nohas said…
semoga semuanya selamat..hospital swasta lg OK..
penyisir rambut said…
i.Allah..tq...amin3...
nurun said…
hospital swasta la. alang2 dh company cover kemudahan tu. lg 2k tu kumpul skit2..
penyisir rambut said…
nurun:: i.Allah... bukan xde 2k tu..cuma cam byk benda blh wat dgn 2k tu...huhu...husband pulak futher study taun ni...so byk hal..hehe..
Nia said…
Salam dear, tahniah bakal bergelar ibu. Kalau company husband cover, elok ke hospital swasta. Kalau hospital kerajaan pun ok, cuma kena jaga baby sendiri lepas baru bersalin tu sebab takde sape boleh tunggu masa dalam wad.
Sweetie said…
Salam! spital kerajaan je... jangan buat duit walaupun duit company sebab sakit tetap sakit.

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…