Skip to main content

::Bersusah-susah dahulu,,bersenang-lenang kemudian::

Assalamualaikum...
dear diaries..hari ni beta rase gundah gelana.. macam-macam masalah melanda beta...
tapi beta kena kuatkan semangat beta..demi putera yang bakal lahir ini...
chewwaaaahhh.... berbeta-beta bagai kan.. hempuk kang.. baru sedar diri... 

Ya Allah swt,,tolonglah selamatkan kami daripada godaan dunia yang penuh muslihat ni..
ampunkan dosa kami ya Allah.. ermmm.. rase berdosa sangat..
kenapa lah diri ni asyik buat dosa yang sama je.. ya Allah...tolong pandu diriku ini ke jalan yang diredhai... 

aku nak cerita,,aku dah 34 minggu... ni bermakna dah 8 bulan lebih... masalah nye.. banyak jugak yang belum dibeli.. 

1. Tilam
2. Barang Mandian Baby
3. Bakul,Termos,- barang utk ke hospital
4. Pampers Newborn
5. Set Pantang untuk aku..
6. Bengkung untuk aku..

ade lagi sebenarnya... tapi aku saje je pejam mate buat-buat tak tahu...
sebab nya sekarang memang nak beli motor dulu.. untuk Hilmi... kesian pulak tiap-tiap minggu dia ulang alik dari Ipoh - Tg Malim naik motor lame dia tu.. bukan nye el0k sangat pon.. so aku pon terpaksa la berkorban.. hold dulu barang2 kat atas tu...

entah..hati ni rasa sedih pulak.. aku harap aku sempat sediakan barang-barang kat atas tu sebelum aku beranak.. kalau tak,,susah la nanti.. nak harap Hilmi beli sendiri...memang tak la kan...dia bukan taw sangat pon pasal benda-benda ni..
waaaaaaaaaaaaaaaaa... sumpah nak nangis rase nye!!!!!!! 

source : google image

Ya Allah..kuatkan hati hambaMU ini ya Allah...
Taubatkan diriku ini..

Comments

In Shaa Allah, moga2 sempat....
nohas said…
beli sikit2, atau beli masa sale..InsyaAllah, cukup benda2 yg perlu ada utk masa itu..

semoga Allah melapangkan segala urusan..
ieza ashaari said…
Sedihnya. Takpe, pelan2 ye. Suami akan pergi beli juga klu xdan awk beli sndri.

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~