Skip to main content

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye.... atpn dlm bi nye Portable Gas Stove.. harga dy tak mhl sgt... tak smpai RM50... korang try la cri kt psaraya berdekatan.. tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg... baek beli sndiri je... dapur ni gune gas... gas dy dlm RM5 je 1 tong... ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la... nak taw sbb pe ak ckp bguna?? sbb mmg byk gune nye... ni di antara kegunaan nye... 1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family... 2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je... 3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la... 4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa... Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik... ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebola,hotdog).. klu g picnik n nak gune dapur ni mmg sesuai la msk mknan2 ringan je... yg berat2 kat umah la.. so bile msk mknan ringan ni dr umah je dy jd tak bpe nak bes sgt mkn sbb tak pnas... da sejok da bebola n hotdog tuh.. tp pape hal pon ak njoy je ngn dorg...lg2 ade udg galah msk lemak tu... perghh!! mmg trase lg kt anak tekak ni haa.. tade la susah pon nak gune dapur ni ha... -tak pyh nak ketuk batu nak idop kan api... -tak pyh nak cari arang... -tak pyh nak cilok tyr basikal nk idopkan api ni... sng kan kgkwn... ni gmba2 yg ak berpicnik & ber steambot ngn Cocoballz.. ktorg gune dapur ni la... mudah kan... pngalaman pon lg bes... Picnik Tyme!! Steambot Tyme!!

Comments

Popular posts from this blog

::kenapa saya tak suka menonton bola?::

persoalan ini selalu bermain2 di minda saya.... saya tidak suka menonton bola sepak kerana saya tidak suka melihat kekalahan.... saya lebih rela melihat keputusan nya keesokkan hari nya.... sedih.... memang sangat sedih.... sebab selepas menonton perlawanan MALAYSIA vs CHINA... separuh jalan saya menonton.... tidak sanggup melihat pasukan MALAYSIA yang bermain dalam keadaan tertekan.... gO MALAYSIA!!!! MALAYSIA BOLEH!!! walaupun dari segi bola,,MALAYSIA masih tidak boleh ke jauh lagi... mungkin masa depan boleh... kita tidak pasti kan.... tapi pape hal pon YAB terbaek!! waaaaaaaa...... nak ilang kan kesedihan yg melanda jiwa ini.... netbuk:: usaha utk mghasilkan tampalan blog versi bhsa baku tak bape nak mnjadi.... tapi akan dicuba lagi.....

::Bola,Bola dan terus membola::

bola sangat sinonim dengan kehidupan kita... sampaikan ade juga simpulan bahasa... 'kaki bangku' = orang yang tak pandai bermain bola.. bukan kaki bangku yang tersadai akibat dirosak kan oleh budak2... hisshhh... makan bola,tido bola,mandi bola.... *aku tak sampai lagi tahap tuh... berbalik kepada kisah sebenar,, kalau bola mesti sinonim dengan lelaki.. dan jugak kalau pompuan men bola... ataupun futsal..~skunk ni tgh gila futsal..pompuan byk men futsal... mesti nak jadi macam laki... agak pelik... maybe tak macho kot kalau men bola pakai baju kurung... agak2 nya kalau ana rafali men bola pakai baju kurung camne la gamak nye... tapi pada aku kan... tak payah men bola la kalau pompuan... baek dok kat umah tolong mak masak2... tlg wat kueh raya ke... ----->pesanan untuk diri sendirik jugak... tapi papehal pon yang penting perak sedang meningkat naik skunk ni.... hope perak jadi terbaik mcm zaman dulu!!! tak penah kalah lagi kome oi... menang,seri je... huh... teman bangg

::WEDDING - DIY veil nikah::

salam uols... semangat bride to be berkobar-kobar dalam diri ni... kali ni nak tunjuk veil nikah saya in da making.... semangat kan... serius saya cakap.. saya tak berapa kreatif.. tapi pandai meniru...hahaha... dengan berdasarkan contoh-contoh yang ada dalam internet.. google je... veil nikah saya memang labuh... tapi tak mencecah lantai la... kang terkena tahi kucing pulak... kan dah bau....terus tak semangat bakal suami saya... auuuummmmm........gggrrrrr........hahaha... tadaaaaaaaaaa..........!!! testing...testing..... ade tambahan lagi ni... slow2.... p/s :: kepada bride to be..kalau ada masa...anda pon boleh cuba....perasaan nya tak dapat digambarkan bila tengok hasil nye..hehehe....