Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

::Review Pelamin Dewan::

Assalamualaikum... dah 9 bulan kahwin baru aku nak review pasal pelamin kahwin aku.. kalau bunting pelamin ni,,sah-sah aku dah selamat melahirkan baby sekarang ni..ehhehe... sebenarnya pelamin ni ada macam-macam jenis... 1. pelamin rumah 2.pelamin khemah 3.pelamin taman 4.pelamin dewan pelamin yang aku pilih ni daripada Butik Rozie Bridal Ipoh.. ni fb nya...kalau berminat boleh personal message dengan Kak Rozie.. sangat selesa berurusan dengan Kak Rozie ni... so kepada bride to be from Ipoh Perak... boleh la survey-survey dekat butik kak rozie ni... harga berpatutan dan design yang cantik-cantik... sekian terima kasih..hehehe... ni pulak sebahagian karya-karya kak rozie... cantik sangat...rambang mata nak pilih design yang mana... Pelamin Khemah Pelamin Rumah Buai Berendoi Pelamin Dewan.. cantik-cantik kan... so kepada yang bakal berkahwin.. selamt memilih... buat pilihan yang terbaik..

::Misi Pindah Rumah Sewa::

Alhamdulillah... setelah 9 bulan kahwin... baru nak berdikari duduk rumah sendiri... opss..pembetulan..rumah sewa ye.. tak mampu lagi nak memiliki rumah sendiri.. semoga Tuhan permudahkan segala-galanya... Allah knows best untuk hamba-hambaNya... weekend 2 minggu lepas... kami membasuh rumah.... nasib baek lah adik aku pon datang tolong... rumah still kosong lagi... beli barang sikit je.. nak deco2 pon takley nak beria sangat.. sebab rumah orang... boleh la untuk menumpang teduh dari hujan & panas... minggu ni dah kira fully pindah la... sob3...sedihnya sebab tak dok dengan mak dah... tapi pegi rumah mak 5 minit je dah sampai.. hehehe... ok bai...

::Photobooth dah dijual!:

Assalamualaikum... kisah nye...photobooth hari kahwin hari tu sudah sah dijual beli.... alhamdulillah...setelah dekat 4 bulan terpampang dekat depan rumah ni... akhir nye selamat dijual...murah je jual.. yang penting tak semak dekat laman rumah yang tak macam nak laman sangat ni haaa.... photobooth ni ditukang kayu oleh abang ipaq.... memang kemas tukangan nya.... tapi rasa frust jugak sebab nye photobooth ni tak dapat nak dibawak ke dewan... tapi takpe lah..takde rezeki kate ko... ni ada beberapa keping yang boleh ditatap.... photobooth ni saya guna untuk nikah jugak.. kretip tak,,kretip tak???hahahha... mak mertua yang sangat-sangat lembut... rajin,masakan sedap...boleh buat keropok lekor sendiri... ikan masak gulai dia sangat superb.... nak belajar! nak belajar! (sambil terkinja2 macam nak kena penampo)hahha... sahabat2 dari teknik yang super gila! pakai baju dayang konon nye...tapi sama kaler dengan photobooth pulak... h

::Alhamdulillah...finally we're married::

salam 1 Malaysia.. Gempur! BN!.. tetibe je kan...semenjak melibatkan diri dalam Puteri Umno ni... heheheh.. Assalamualaikum...alhamdulillah kami selamat bernikah akhirnya... Terima Kasih Tuhan,Rasulullah saw,keluarga,dan juga sahabat-sahabat.... 24 NOV 2012 - nikah di Perak 25 NOV 2012 - Majlis Resepsi sebelah perempuan Perak 26 JAN 2013 - Majlis Bertandang...Terangganu lame sangat jarak majlis bertandang nye.. dah tak rasa macam pengantin pon... tapi seronok sangat sebab dapat rasa suasana majlis kg.... gotong royong,makan udang galah fresh dari sungai. yang penting props yang aku buat bagai nak rak tak berguna langsung... hahahahha...untung lah dapat suami yang alergik kamera....----->>Sedih!! bagi panas kejap gambar yang dah lama dah simpan sebenar nye... ada publish jugak dekat fesbuk.. sekian sesi pertama....