Skip to main content

::kenapa saya tak suka menonton bola?::

persoalan ini selalu bermain2 di minda saya....
saya tidak suka menonton bola sepak kerana saya tidak suka melihat kekalahan....
saya lebih rela melihat keputusan nya keesokkan hari nya....
sedih....
memang sangat sedih....
sebab selepas menonton perlawanan MALAYSIA vs CHINA...
separuh jalan saya menonton....
tidak sanggup melihat pasukan MALAYSIA yang bermain dalam keadaan tertekan....
gO MALAYSIA!!!!
MALAYSIA BOLEH!!!
walaupun dari segi bola,,MALAYSIA masih tidak boleh ke jauh lagi...
mungkin masa depan boleh...
kita tidak pasti kan....
tapi pape hal pon YAB terbaek!!
waaaaaaaa......
nak ilang kan kesedihan yg melanda jiwa ini....
netbuk:: usaha utk mghasilkan tampalan blog versi bhsa baku tak bape nak mnjadi....
tapi akan dicuba lagi.....

Comments

Anati Soki said…
omg! anat suke tgk bola.. tapi.. anat taktau peraturan permainan cane. yg anat tau.. masuk je gol. dpt satu mata.. NOB me. :)
SuhaNa said…
Assalammua'alaikum warahmatullah..

Suka tengok bola,tapi tengok mood.Yang penting mood tu jarang datang,adalah 2 tahun sekali =p

Popular posts from this blog

::Bola,Bola dan terus membola::

bola sangat sinonim dengan kehidupan kita... sampaikan ade juga simpulan bahasa... 'kaki bangku' = orang yang tak pandai bermain bola.. bukan kaki bangku yang tersadai akibat dirosak kan oleh budak2... hisshhh... makan bola,tido bola,mandi bola.... *aku tak sampai lagi tahap tuh... berbalik kepada kisah sebenar,, kalau bola mesti sinonim dengan lelaki.. dan jugak kalau pompuan men bola... ataupun futsal..~skunk ni tgh gila futsal..pompuan byk men futsal... mesti nak jadi macam laki... agak pelik... maybe tak macho kot kalau men bola pakai baju kurung... agak2 nya kalau ana rafali men bola pakai baju kurung camne la gamak nye... tapi pada aku kan... tak payah men bola la kalau pompuan... baek dok kat umah tolong mak masak2... tlg wat kueh raya ke... ----->pesanan untuk diri sendirik jugak... tapi papehal pon yang penting perak sedang meningkat naik skunk ni.... hope perak jadi terbaik mcm zaman dulu!!! tak penah kalah lagi kome oi... menang,seri je... huh... teman bangg

::Jom Pegi My Gopeng Resort!!::

jom3... cepat siap! sape lambat kena banje eskem mcflurry.. hukkk.. tapi si budak kecik ni tak ikot la... kang dia berak sape nak bertanggungjawab... haaa??ko ade nak tolong basuhkan?? huuukkkk... alkisah nya ari ahad ri tu... aku pegi teman kan kakak aku pegi My Gopeng Resort... dia nak survey untuk budak sekolah dia... kamu semua penah dengar tak?? kalau tak penah try google search,,google translate pon boleh... yang penting perjalanan naek ke atas memang menakutkan... huh... sesak nafas aku kot... cpr pliz! cpr pliz! jalan dia agak curam... tapi bile da sampai sane memang bes la... banyak jugak aktiviti menarik... water rafting,waterfall abselling,kayaking,jungle nite... maybe jungle nite kat sini lagi bes dari jungle nite kat hutan sintok kot... hukkk.. sesapa yang berminat join pegi la laman web mereka yep.. klik .. dan juga dekat jugak dengan kampung saya.. jom3... kita beramah mesra di dalam kayak.. sambil makan peta

::Photoshoot Hari Raya Aidilfitri di Takara Photography Studio Ipoh Perak::

Assalamualaikum.. baru berkesempatan nak upload gambar fotoshoot kami sekeluarga... Terjebak dengan kawan kawan yang fotoshoot..sebab nye promosia dia berpatutan... RM99.00 UNLIMITED TAKE PHOTO in 1 hour...semangat lah mak nak bergambo sekeluarga..hehe Mula-mula nak deal dengan photographer ni mak cuak jugak..risau si shuben taknak..dia tak gemor nak bergambo2 ni...mak je yang esaited...so mak decide..mak bayor deposit senyap2 dulu...so nanti si shuben tak boleh la nak mengelak...sebab dah bayar...pandai tak idea mak?? heheheh so bersilatlah kami di dalam studio Takara di malam itu...cehhh..takde lah bersilat sangat..mak sekeluarga ni pemalu orang nye...anakanda pulak berhingus pulak malam tu..banyak kali pause take photo sebab nak lap hingus anakanda...alhamdulillah dia tak meragam...cuma malu2 kucing je... so di bawah la gambar gambar nye...comel sangat tau mak rase...hahahha muahciked uols!