Skip to main content

::Aku Bukan Aku::

aku adalah aku...
statement di atas memang mengelirukan..
kadang-kadang kita di atas...(di dlm air asia)
kadang-kadang kita di bawah...(di dalam kapal selam yang tak boleh selam)
benar kata-kata seorang yang ku kenal...
"hidup ini tidak selalu nya indah,ade pahit manis nya,
tapi apabila hidup kita hanya diwarnai oleh satu warna sahaja sudah semestinya tidak best bukan??
apabila ada kaler itam,pink,merah,hijau,pendek kata warna pelangi...
anda pasti suka kan??" tapi ade juga yang buta warna seperti pengasas fb... dy berusaha jugak untuk membuatkan diri nya berjaya..
seperti ini lah juga diriku...
kadang-kadang aku mengimpikan hidup seperti si A,kadang-kadang mengimpikan kehidupan seperti si B...
owh alangkah indah nya jika hidup ku teramat sempurna..
aku mula jadi tidak bersyukur...
tapi sebenarnya itulah kesilapan yan aku buat...
aku berusaha menjadi bukan diri sebenar...
mulai dari saat ini aku akan berusaha untuk mensyukuri nikmat Tuhan...
menjadi diriku yang sebenar..
ingin jadi seperti ini? perlu begantung kepada penyepit... mungkin tidak.. aku inginkan yang terbaek walaupun tidak sempurna... aku cuba jadi pekerja yang baek... walaupun tidak dapat jadi bos... i.Allah...tapi bukan di sini.. mungkin di sana... mungkin di sinun...
p/s:: aku insaf....terima kasih Tuhan...

Comments

Popular posts from this blog

::kenapa saya tak suka menonton bola?::

persoalan ini selalu bermain2 di minda saya.... saya tidak suka menonton bola sepak kerana saya tidak suka melihat kekalahan.... saya lebih rela melihat keputusan nya keesokkan hari nya.... sedih.... memang sangat sedih.... sebab selepas menonton perlawanan MALAYSIA vs CHINA... separuh jalan saya menonton.... tidak sanggup melihat pasukan MALAYSIA yang bermain dalam keadaan tertekan.... gO MALAYSIA!!!! MALAYSIA BOLEH!!! walaupun dari segi bola,,MALAYSIA masih tidak boleh ke jauh lagi... mungkin masa depan boleh... kita tidak pasti kan.... tapi pape hal pon YAB terbaek!! waaaaaaaa...... nak ilang kan kesedihan yg melanda jiwa ini.... netbuk:: usaha utk mghasilkan tampalan blog versi bhsa baku tak bape nak mnjadi.... tapi akan dicuba lagi.....

::Bola,Bola dan terus membola::

bola sangat sinonim dengan kehidupan kita... sampaikan ade juga simpulan bahasa... 'kaki bangku' = orang yang tak pandai bermain bola.. bukan kaki bangku yang tersadai akibat dirosak kan oleh budak2... hisshhh... makan bola,tido bola,mandi bola.... *aku tak sampai lagi tahap tuh... berbalik kepada kisah sebenar,, kalau bola mesti sinonim dengan lelaki.. dan jugak kalau pompuan men bola... ataupun futsal..~skunk ni tgh gila futsal..pompuan byk men futsal... mesti nak jadi macam laki... agak pelik... maybe tak macho kot kalau men bola pakai baju kurung... agak2 nya kalau ana rafali men bola pakai baju kurung camne la gamak nye... tapi pada aku kan... tak payah men bola la kalau pompuan... baek dok kat umah tolong mak masak2... tlg wat kueh raya ke... ----->pesanan untuk diri sendirik jugak... tapi papehal pon yang penting perak sedang meningkat naik skunk ni.... hope perak jadi terbaik mcm zaman dulu!!! tak penah kalah lagi kome oi... menang,seri je... huh... teman bangg

::WEDDING - DIY veil nikah::

salam uols... semangat bride to be berkobar-kobar dalam diri ni... kali ni nak tunjuk veil nikah saya in da making.... semangat kan... serius saya cakap.. saya tak berapa kreatif.. tapi pandai meniru...hahaha... dengan berdasarkan contoh-contoh yang ada dalam internet.. google je... veil nikah saya memang labuh... tapi tak mencecah lantai la... kang terkena tahi kucing pulak... kan dah bau....terus tak semangat bakal suami saya... auuuummmmm........gggrrrrr........hahaha... tadaaaaaaaaaa..........!!! testing...testing..... ade tambahan lagi ni... slow2.... p/s :: kepada bride to be..kalau ada masa...anda pon boleh cuba....perasaan nya tak dapat digambarkan bila tengok hasil nye..hehehe....