Skip to main content

.::Peace::.

salam 1 Malaysia... peace... entry ini tade tajok sebenar nye... tapi saya mahu juga wat entry ni... desperate kan saya... tapi sukati kamo la nak cakap pape pon... huuu... tadi pegi kenduri kahwen adek abg ipar saya... kira nye adek ipar kakak saya la... haa... faham ke??saya pon tak bape nak fhm... ngeee... aik?? cmne lak boleh muncul mempelam ni haaa... haaa...mempelam ni tade kat kenduri kawen tu taw... tapi ade depan umah... perghh!! gile sedap makan dengan Rojak Mak Bee... mabels,tripeles lah! sebelum bertolak saya bmesra dgn ank buah saya.... sangat2 mesra kan.... :) ~~boleh kawen da la neh... ni kat umah pengantin... owh...dlm entry neh takde gamba pengantin... punye la pelahap kami neh... tak smpat tgkp gamba pgntin.. huh.. kebetulan kami nga makan,pengantin pon nga makan jgk.... pengantin takde pelamin... cuma makan beradap je... bersama adek beradek,ipar duai... mak ayah saye takde... dorang da gerak balik awal... nak dating la tuh... malas nak kaco... kami pegi naek van... kami singgah solat Zohor kat Masjid UTP Toronto... hahaha... yg ade kontoversi tuh.... kat Tronoh sebenaq nye... ceh... memain tol la budak2 U skunk ni kan..... haaa... ni sesi bagi ikan makan pulak... ade ikan kat kolam tepi masjid tuh.,... pe lagi... kami pon berkelakuan seperti tak tentu arah.... menggelabah nak bagi ikan makan... macam tak penah bagi ikan makan kan... hahaha... sebenar nye nak je sauk ikan tuh... wat ikan panggang... sodap!! peace!! ni saya.... heee.... p/s :: entry ni terlalu sopan bagi saya...heee... :) and i luv my family...wlpon banyak ujian dari Tuhan...tapi ini tanda nya Tuhan sayang kami...amin....semoga kami sekeluarga dapat mghadapi semua ujian yang ade dan yang mendatang....

Comments

Roronoa said…
3 tahun gua duduk sana xpenah pulak kasi makan ikan dkt kolam masjid...
sombong jugak ikan2 sana rupanya...
penyisir rambut said…
hahaha...
tak sombong la....
ikan tu sentiasa kelaparan.....
eila said…
salam...nampak juicy buah tu...!
Elin said…
hai...emmm sedapnyer tgk mempelam tu..betul3..lagi2 cicah ngak kuah rojak mak bee..hehehe..

Popular posts from this blog

::Bola,Bola dan terus membola::

bola sangat sinonim dengan kehidupan kita... sampaikan ade juga simpulan bahasa... 'kaki bangku' = orang yang tak pandai bermain bola.. bukan kaki bangku yang tersadai akibat dirosak kan oleh budak2... hisshhh... makan bola,tido bola,mandi bola.... *aku tak sampai lagi tahap tuh... berbalik kepada kisah sebenar,, kalau bola mesti sinonim dengan lelaki.. dan jugak kalau pompuan men bola... ataupun futsal..~skunk ni tgh gila futsal..pompuan byk men futsal... mesti nak jadi macam laki... agak pelik... maybe tak macho kot kalau men bola pakai baju kurung... agak2 nya kalau ana rafali men bola pakai baju kurung camne la gamak nye... tapi pada aku kan... tak payah men bola la kalau pompuan... baek dok kat umah tolong mak masak2... tlg wat kueh raya ke... ----->pesanan untuk diri sendirik jugak... tapi papehal pon yang penting perak sedang meningkat naik skunk ni.... hope perak jadi terbaik mcm zaman dulu!!! tak penah kalah lagi kome oi... menang,seri je... huh... teman bangg

::kenapa saya tak suka menonton bola?::

persoalan ini selalu bermain2 di minda saya.... saya tidak suka menonton bola sepak kerana saya tidak suka melihat kekalahan.... saya lebih rela melihat keputusan nya keesokkan hari nya.... sedih.... memang sangat sedih.... sebab selepas menonton perlawanan MALAYSIA vs CHINA... separuh jalan saya menonton.... tidak sanggup melihat pasukan MALAYSIA yang bermain dalam keadaan tertekan.... gO MALAYSIA!!!! MALAYSIA BOLEH!!! walaupun dari segi bola,,MALAYSIA masih tidak boleh ke jauh lagi... mungkin masa depan boleh... kita tidak pasti kan.... tapi pape hal pon YAB terbaek!! waaaaaaaa...... nak ilang kan kesedihan yg melanda jiwa ini.... netbuk:: usaha utk mghasilkan tampalan blog versi bhsa baku tak bape nak mnjadi.... tapi akan dicuba lagi.....

::WEDDING - DIY veil nikah::

salam uols... semangat bride to be berkobar-kobar dalam diri ni... kali ni nak tunjuk veil nikah saya in da making.... semangat kan... serius saya cakap.. saya tak berapa kreatif.. tapi pandai meniru...hahaha... dengan berdasarkan contoh-contoh yang ada dalam internet.. google je... veil nikah saya memang labuh... tapi tak mencecah lantai la... kang terkena tahi kucing pulak... kan dah bau....terus tak semangat bakal suami saya... auuuummmmm........gggrrrrr........hahaha... tadaaaaaaaaaa..........!!! testing...testing..... ade tambahan lagi ni... slow2.... p/s :: kepada bride to be..kalau ada masa...anda pon boleh cuba....perasaan nya tak dapat digambarkan bila tengok hasil nye..hehehe....