Skip to main content

::kadang-kadang ia menyeksakan::

kadang-kadang bila kita berada di sebelah orang yang merokok kita merasakan sangat terseksa pernafasan kita...
kadang-kadang bila kita bergaduh dengan mak ayah,kita merasa kan kita adalah anak paling derhaka di dunia...
kadang-kadang bila kita tak sengaja pijak ekor kucing apek sebelah umah,kita merasakan kucing itu memang sepatut nye kena pijak sebab dia curi megi kari kita...
kadang-kadang bila kita bergaduh dengan boyfriend/girlfren kita,kita menangis tak ingat dunia...tapi susah nak menangis kerana dosa yang bertimbun2....
kadang-kadang kita ponteng kelas/kerja,tapi kita tak penah rasa bersalah..kerana kita ponteng kadang-kadang...bukan selalu...
kadang-kadang kita selalu salah kan takdir kerana selalu tak menyebelahi kita....
kadang-kadang kita lupa yang kita akan mati juga akhir nya....
kadang-kadang kita menyampah dengan bos kita yang tak penah nak say hye kat kita macam dalam drama tv...
kadang-kadang kita rasa cemburu dengan makcik 40an depan umah yang mempunyai potongan badan yang lebih menraik dari kita....
kadang-kadang kita tak boleh terlalu menyayangi kawan-kawan kita kerana ia boleh menjadi orang yang dibenci oleh kita...
kadang-kadang kita perlu meminta maaf kepada seseorang walaupun bukan salah kita sebenarnya...
kadang-kadang kita cuba jugak untuk menghupdate belog walaupun buku log praktikal kita da 2 bulan tak terupdate...... 😍 
*kadang-kadang*
netbuk:: sekian....kita perlu sentiasa berperasangka baek sesama kita....

Comments

Kik0 ♥ QiLaH said…
kadang kadang terpikir jugak,
apakah yg lebih baik dari kadang kadang.. hiks ;P
cacing said…
kadang-kadang kan cacing rasa hensem la... kadang-kadang tu rasa comel je... hehehehe..... kadang-kadang.... nice word, but might get stress with it...
haslina said…
masyi,even aku xde blog,but love reading ur blog....fun yet full of knowledge... teruskan ye masyi :)
penyisir rambut said…
has:: thx has...yg baek dtg dr Tuhan,yg buruk dtg dr dri ak...
Nurulbadiah Lai said…
all de kadang2..semuanya true dear

Popular posts from this blog

::kenapa saya tak suka menonton bola?::

persoalan ini selalu bermain2 di minda saya.... saya tidak suka menonton bola sepak kerana saya tidak suka melihat kekalahan.... saya lebih rela melihat keputusan nya keesokkan hari nya.... sedih.... memang sangat sedih.... sebab selepas menonton perlawanan MALAYSIA vs CHINA... separuh jalan saya menonton.... tidak sanggup melihat pasukan MALAYSIA yang bermain dalam keadaan tertekan.... gO MALAYSIA!!!! MALAYSIA BOLEH!!! walaupun dari segi bola,,MALAYSIA masih tidak boleh ke jauh lagi... mungkin masa depan boleh... kita tidak pasti kan.... tapi pape hal pon YAB terbaek!! waaaaaaaa...... nak ilang kan kesedihan yg melanda jiwa ini.... netbuk:: usaha utk mghasilkan tampalan blog versi bhsa baku tak bape nak mnjadi.... tapi akan dicuba lagi.....

::Bola,Bola dan terus membola::

bola sangat sinonim dengan kehidupan kita... sampaikan ade juga simpulan bahasa... 'kaki bangku' = orang yang tak pandai bermain bola.. bukan kaki bangku yang tersadai akibat dirosak kan oleh budak2... hisshhh... makan bola,tido bola,mandi bola.... *aku tak sampai lagi tahap tuh... berbalik kepada kisah sebenar,, kalau bola mesti sinonim dengan lelaki.. dan jugak kalau pompuan men bola... ataupun futsal..~skunk ni tgh gila futsal..pompuan byk men futsal... mesti nak jadi macam laki... agak pelik... maybe tak macho kot kalau men bola pakai baju kurung... agak2 nya kalau ana rafali men bola pakai baju kurung camne la gamak nye... tapi pada aku kan... tak payah men bola la kalau pompuan... baek dok kat umah tolong mak masak2... tlg wat kueh raya ke... ----->pesanan untuk diri sendirik jugak... tapi papehal pon yang penting perak sedang meningkat naik skunk ni.... hope perak jadi terbaik mcm zaman dulu!!! tak penah kalah lagi kome oi... menang,seri je... huh... teman bangg

::WEDDING - DIY veil nikah::

salam uols... semangat bride to be berkobar-kobar dalam diri ni... kali ni nak tunjuk veil nikah saya in da making.... semangat kan... serius saya cakap.. saya tak berapa kreatif.. tapi pandai meniru...hahaha... dengan berdasarkan contoh-contoh yang ada dalam internet.. google je... veil nikah saya memang labuh... tapi tak mencecah lantai la... kang terkena tahi kucing pulak... kan dah bau....terus tak semangat bakal suami saya... auuuummmmm........gggrrrrr........hahaha... tadaaaaaaaaaa..........!!! testing...testing..... ade tambahan lagi ni... slow2.... p/s :: kepada bride to be..kalau ada masa...anda pon boleh cuba....perasaan nya tak dapat digambarkan bila tengok hasil nye..hehehe....