Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

Kepuasan Yang tak Terhingga!!

hahahahaha....
akhir nye sy sgt puas.... nak taw sbb pe???
sbb nye sy dpt mkn lamb jge akhir nye!!
wlpon bkn lamb chop....
tp ni lamb bbq.....
al kisah nye kt skola mak sy de wt bbq...
so ade lebih mak sy bwk blk...
tp bbq kt skola tu just ltk kunyit ngn garam je....
tah pape,,lgsung tade feel nak mkn...
mak sy pon wt la rencah nye yg tsndiri...
huh!! mmg mantop!!
ktorg sume mkn...
kecuali kakak sy je...
dy geli....
malam tu ak tido ngn prot yg kenyang dan ati yg puas....
owh kambing~~
daging mu sungguh enak tak terhingga....
lop u so much!!! Mmmmmuuuuuaaaaaahhhhhh!!!!

Tak Sabar Menanti Kehadiran New Born!!

wahhh!!..
tak sabar nye saye...
adek sy yg nga sarat pregnant da nak bsalin...
hope baby dan ibu nye selamat...
due date adek sy 18 Ogos ni....
abes la,,nanti sebulan la kena ganti pose...
huuu...

ni la adek sy....
tade gamba suami dy plak..
tp dorg b2 ni ade lesung pipit...
agak2 nti cmne la anak dorg kn....
baby ni mybe laki kot....
klu ni laki mkne nye sy bkal dpt ank buah hero yg k3....

so sy nga planing ngn DIA,,
nak beli hamper baby same2(confirm share duit utk beli)...
huuu...
nanti anak kite dorg plak bg adiah kat kite kn...
huuu....
rase cam gtal nak kwen cpt plak...
hee....

ni ade la sket gamba hamper yg ak selongkar kt google...
nak beli lebih kurg cmni la....




Semoga adek saya dan baby selamat...
tapi nanti adek sy ni pantang kat umah mak mentua...
dy yg nak pantang kat sane...
tak taw la bile plak dy balik perak ni...
da la kat Johor...
jaoh kot...

tp tape,,yg penting 2-2 selamat...
tu je....
:)

Makanan Pedas Boleh Mendatangkan Penyakit Buasir??

ahhhhh!!
adoi...
help me!! help me!!
sbnr nye klu korg nak taw,,
mmg betul mkn mknan pedas boleh dpt buasir...
gile trok kn klu dpt pnyakit ni...
nak kwen pon nt tak ley dok ats plamin...
huu...

skunk ni ak dalam dilema...
sbb nye ak mmg suke sgt mkn mknan pdas...
klu tak pdas rase mcm tade life utk mkn...
tapi mslh nye bile pas mkn pdas je cnfirm g toilet(berulang kali lak tuh)...
ak plak mmg tak ley kwl diri ni drpd tak mkn pdas...

so, mulai skunk kne jugak cube kurang2 kan mkn mknan pdas neh.....
nanti da kena br nak mnysal...
tak guna jgk...

prkara yg kita sama2 kena buat...
1. byk kan minum air...
2.byk kan mkn buah..
3.kurang kan mkn pedas2...
4.plg trok klu korg 'mlabur' ade kua darah tros jumpe doktor....

same2 lah kite mnjaga kesihatan...
demi nak grad dgn sempurna next year!!
(nanti kne dok ats plampung tyr plak cm dlm cite sitiletto)

Sedap Sangat Ke Lamb Chop???

Lamb Chop??sdp sgt ke?? huisshhh.... mmg sdp pon... sbnr nye ak post entry ni pon sbb ak teringat lamb chop kat ngn umah ak... ri tu tyme cuti 2 bln ak tak dpt mkn pon... sbb nye stall yg jual lamb chob ni da tade.... sob3...
sedih nye.. seb bek ak tak prgnant... klu tak konfem nt anak ak meleleh air liur je....
tapi utk pngetahuan kamu sume... lamb chop sgt tak elok utk org yg mngidap pnyakit darah tinggi... so jgn la nak gtai2 tekak nak mkn lamb chop nooohhh....
setahu ak tak ramai yg suke lamb chop ni haa... sbb berbau... tak tahan bau daging kambing... ak tak kesah pon... sbb ak pnah bela kambing dulu....


huu... tp bapak ak la yg bela... join ngn kwn dy... tapi sekejap je... tu psl ak n adek2 ak ley mkn daging kambing... sbb dulu ktorg sesama jd gembala kambing... huu... nanti tyme majlis kenduri kwen ak nak wat kambing panggang la... spcial utk mknan pngntin... haha... cnfirm mlm tu pgsan je...(tp pas kwajipan dlaksanakn la) huu..
*gmbar2 di gledah dari google...

Soalan Hot Yang Perlu Dijawab...

Soalan ni diberi oleh rumet sy, BUMBUM
dy tag sy kt blog dy....

1. Adakah anda rasa anda hot?
Hot ke ak??yg ak taw ak hot bile mkn mknan pdas je....lg2 mskan pns kt cfe YAB ni haa...
mmg ak rase hot giler smpai 5,6 kali ulang alik g toilet...


2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang
opss...ak gune window 7 nye la...yg ley tuka2 walpaper stiap 5 saat tuh...so byk sgt la plak yg nk kne upload nye...so ak upload slh satu je....


perghh...gamba ni mmg ak plg suke...sbb nye nak je ak tampal kat bilek...
sbb kat bilek asyik kena tahan kentut je...tade kebebasan...
kite kn ngra yg bebas...kn?kn?kn....




3. Cerita pasal gambar di atas.

laa...da cite da pon....sbb nye ak jeles ngn mmbe ak Sabrina & Shud...(tak ley tag la plak sbb dorg tade blog)...dorang boleh je lwn2 kentut kat umah sewa dorg...mmg sgt tak puas ati sbb ak tak ley join...hahaha....


4. Kali terakhir makan piza?

adoyai...piza ni mmg ak tolak tepi..last skali mkn pon sem lps..tu pon ngn ex skandal...tak bpe nak minat sgt..tapi k…

Tidak Hadir Interview??

ahhh....
sedih jugak kn kalau dapat interview tapi tak dapat pegi...
ditakdir kan ni kali kedua ak dpt interview...
(ceh,,pdhal org laen da bermilion2 kli da kn)
1st tyme ak dpt interview utk kmasukan UPSI...
tapi tak dpt pegi sbb bapak ak ade hal...
so tak dpt anta ak...
mngenangkan smpai skunk mnyesal jgk..
tak dpt ak jd cikgu....
sob3...
tp takpe..
skurg2 nye ak pnah jd kakak kntin...
kn?kn?kn?
dpt juga msok skolah...
sesi pg & ptg skaligus...
huh...

yg 2nd plak ak dpt interview SPA Perak...
sedih jgk sbb tak dpt pegi...
alasan nye ak msih blaja....
tp,,,,
sbb ak rase cam mls da nk blaja....
arghhhh!!!
pointer da la ciput....
tak taw la cmne keje nanti...
tapi takpe la...
rezki tu d mane2...
i.Allah....
mak ak ckp klu kite bagi peluang rezki kat org laen i.Allah ade rezki utk kite plak...
aminnn....

so kpd kgkwn yg taw lg psl job ksong gtaw la...
sharing is caring....