Skip to main content

::Kenduri Kahwen Sana Sini::

haishhhh...
penat nye sabtu ahad neh...
ingatkan boleh la berehat,bersantai,berkelah...
huh...tapi berjalan je...
pe lagi...pegi kenduri kahwen la...
dah orang jemput...
mesti la pegi....

ni mashi nak story....
SABTU 25/12/2010
kami pergi kenduri kahwin sepupu kak ju(kakak ipar saya)
buat kat dewan Umno...
kat ipoh ni la..
kali ni pegi naek kete je...
sebab family madiah dengan family abawi takde...
so kurang la orang da...
siyes sunyi...

dalam kete pon sempat lagi nak bergambo yep...
hishhh..

haaa....
ni gamba adek laki mashi dengan ajib...
taa pape kan...
pe la pegi kenduri kahwen pkai jersi...
pe dorang ingat nak tgk final AFF Suzuki ke??
adoyai....

ni mesti la paling penting kan...
pengantin...swit la dorang...
yang pengapit tu abang mashi ngn kakak ipar....
hishhh...
nak jugak merase naek pelamin lagi sekali la tuh...

makan jom!!

sebelum pulang....
saje amek gamba ngn kakak ipar neh...
wlpon dok kat ipoh jugak...
tapi kami jarang jumpe...
bizi sangat...

makan eskem sebelum pulang...
kat kenduri ni ade eskem free taw...
ala-ala eskem mekdi...
sedapppppp......

AHAD 26/12/2010
kenduri kahwen abang kak shiba (kawan abali)

taddaaaaa!!
hana tajima kot...
oppsss...



yeay!!
da abis da ari yang memenatkan...
huishhh..
makan pon penat ke....

k la...
sape2 yang nak jemput kami ke kenduri kamo sume...
sila2...
kami sedia datang untuk serbu...
heee...

bukan kami kebuluran...
tapi kang tak datang kenduri orang dah jemput...
nanti orang tanak datang kenduri kite plak..
haaa..camne plak tu kan....
k tata...
:)

Comments

Popular posts from this blog

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

::percubaan pertama,,Safi Balqis Perfect 10::

tadi guwa pegi billion..
guwa nak beli pencuci muka je..
pastu tengah belek2,,guwa tergerak hati nak try semua pulak..
selama hari ni guwa just beli pencuci muka dengan krim muka je..
beli toner pon sebab nak tanggal kan mekap guwa 23 inci lepas baru balik dari kenduri kawen...

so guwa pon beli la set Safi Balqis Perfect 10 ni..
guwa bajet wajah guwa boleh bertukar rupa dari mashimaroo ke wajah shila hamzah la konon...


ni la set nya...wahh..banyak duit ko eh??
ni guwa baru korek tabung@purse mak guwa....


siap ada turutan cara penggunaan nya gituww...
jangan tak ikut taw..
nanti wajah ko berubah jadi gozila yang berbulu dada pulak...
hukkk...


dalam 2 minggu wajah guwa akan berubah...
tunggu~

owh...sesiapa yang ade pengalaman,,sila la bagi tahu kat saya...heeee~~

Dapur Mudah Alih yg Sangat Berguna...

haa...ni la dapur nye....
atpn dlm bi nye Portable Gas Stove..

harga dy tak mhl sgt...
tak smpai RM50...
korang try la cri kt psaraya berdekatan..
tp ak tgk klu nak beli on9 dy mhl sket...ngn kos pghantaran lg...
baek beli sndiri je...
dapur ni gune gas...
gas dy dlm RM5 je 1 tong...
ley thn dlm 2,3 kli msk jgk la...

nak taw sbb pe ak ckp bguna??
sbb mmg byk gune nye...
ni di antara kegunaan nye...

1. anda blh gune kan ketika berpicnik ngn kgkwn/family...

2. anda boleh msk dlm bilek kat ostel...tak pyh gne priuk nasi...lgpun klu gune priuk nasi nanti cpt rosak..elektrik pn slalu short je...

3. anda boleh wat steambot kat umah...mmg bes..ltk kt ats meja mkn,,pastu mkn reramai ngn fmily...ak ckp ni sbb kt Changlun de tmpt steambot yg sdp..dy gune portable ni la...

4. banyak lg...anda pon boleh aplikasi kan menatang ni haa...

Sbnr nye ak taip entry bkaitan dapur mudah alih ni sbb ri tu ak g picnik ngn mmbe skola teknik ak kt Teluk Batik...
ktorg msk dr umah je...laok2 yg berat dan juga mknan ringan(bebol…