Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

::Farewell Ummi dan CPUV Nuffnang Dove Samson D ::

Assalamualaikum.... sepanjang bulan syawal ni makan je.. puasa 6 tah ke mana... hehehhe...nak puasa,,tetibe bulan mengambang pulak... rasa macam tak sempat je nak puasa 6 kan,.... alasan je kau ni....

entry ni untuk ofismate yang akan sambung belajar ke UITM untuk degree...
good luck ye..
belajaq rajin-rajin...
sponsor study by PTPTN...
aku nasihatkan dia..dapat kan 1st class..
so jadi free..tak payah bayar...
kalau belajau main-main...
mendapat lah macam haku...
kena bayar..hekhekhek..
bak kata facebooking...
pinjam PTPTN untuk belajar...
pastu kerja pulak untuk bayar PTPTN...
hahahahha...

so kita layan gambar-gambar kami berparti bujang...
heheheh...






sedap kan...
memang lah sedap...
sebab bos yang belanja...
:)


dan aku nak kongsikan jugak kat sini...
Nuffnang sangat baik hati sebab bagi CPUV yang entah ke berapa dah...
terima kasih banyak-banyak sebab sudi bagi kat aku...
kali ni pulak Dove Samson D...


dan aku nak review untuk Dove ni.. tapi bukan syampu rambut.. tapi ni ubat ketiak @ deodorant... si Ummi ni lah y…

::Misi Pindah Rumah Sewa::

Alhamdulillah... setelah 9 bulan kahwin... baru nak berdikari duduk rumah sendiri... opss..pembetulan..rumah sewa ye.. tak mampu lagi nak memiliki rumah sendiri.. semoga Tuhan permudahkan segala-galanya... Allah knows best untuk hamba-hambaNya...
weekend 2 minggu lepas... kami membasuh rumah.... nasib baek lah adik aku pon datang tolong...






rumah still kosong lagi... beli barang sikit je.. nak deco2 pon takley nak beria sangat.. sebab rumah orang... boleh la untuk menumpang teduh dari hujan & panas... minggu ni dah kira fully pindah la... sob3...sedihnya sebab tak dok dengan mak dah... tapi pegi rumah mak 5 minit je dah sampai.. hehehe...





ok bai...

::Kecewa::

sumpah aku kecewa.. bila semua usaha tak dihargai.. diperlekeh... kesilapan yang kecil diperbesar-besarkan.. kau lupa amanah yang dipertanggungjawabkan ke atas kau..
kau bertindak keras ke atas diri aku.. dengan alasan aku lah penyebab kau bertindak demikian... kau ego..aku pon ego.. masing-masing ego... hingga kan keegoaan ini seperti tiada noktah...
apabila aku tidak membantu diri kau... kau nyatakan aku menghancurkan impian kau.. tapi kau lupa,,aku hanya inginkan kau berusaha sendiri.. jangan hanya mampu menerima suapan.. sampai bila??   jika takdir memisahkan kita... aku takut,,kau akan masih berada di takuk yang lama...

jujur aku nyatakan... aku akan sayang kau sampai mati... walaupun apa-apa pon terjadi..
notebook:: petikan dari novel dot dot dot...mohon director filemkan novel ini... :)

::Macam-macam hal lah::

Assalamualaikum... masih dalam mood raya lagi ke?? aku ni haaaa baru nak beraya dekat Perak...
ok..so lupakan hal raya seketika....

semalam dan hari ni heboh dgn hal peminjam PTPTN akan dimasukkan ke dalam CCRISS... ggggrrrrr...takot nya..bukan taknak bayar... tapi kekangan kewangan... dengan kerja pon tak tetap lagi... sekarang ni pon dalam tempoh percubaan 6 bulan... padahal dah grad 2011... ce bayangkan kome weh... 2013 baru nak dapat keje tetap..dengan gaji yang sikit.. nak aku kabo kan ke?? gaji aku 1300 je... baek aku lepas SPM terus kerja je... takyah nak berPTPTN bagai...fuhhh...
gaji aku pon agaknya yang lepas SPM tu lagi banyak dari gaji aku lepas deggree ni....
dan jugak lepas matrik dulu,,aku ni tak ber IT sangat...so terlepas lah nak apply biasiswa...
ikotkan result matrik layak je nak dapat biasiswa...
aku cakap ni sebab nyampah sangat bila orang cakap,,"yang ko apply PTPTN tu nape??bodoh..bahlol,,maliul,badigol"
sedap je kata kat orang kan...nanti kena jugak kat diri kau ataupun …

::Segarkan Pagi Anda Dengan Marigold Peel Fresh!!::

Assalamualaikum... morning semua... macam mana raya??? dah puas beraya??makan lontong??lemang?
mesti perut dah penuh dengan makanan.. so bolehlah kita teruskan dengan puasa 6.. cuci balik perut kita ni kan... kita rehatkan perut ni setelah bekerja keras di hari raya ni kan...
kepada sesiapa yang tak puasa 6 lagi tu,, jom segarkan pagi anda dengan Marigold Peel Fresh! dengan bermacam-macam jenis buah-buahan.. tapi pagi ni kita pilih rasa buah Oyen @ Orange!... hehehehe...


entry ni juga untuk mengucapkan terima kasih kepada Nuffnang! sebab tak henti-henti bagi CPUV.... kalau dulu dipanggil Buffered Earnings.... walaupun aku ni tak hupdate sangat... mungkin sebab entry-entry yang lama.... thanks again!

bye uols...