Monday, October 29, 2012

::Menghalalkan perhubungan::

Assalamualaikum uols..
tetibe je nak story hal menghalalkan perhubungan di antara lelaki dan wanita...
iaitu melalui perkahwinan...
kan...macam nak bagi tazkirah la pulak...
mai sini cik abang kakak,mak jemah,mak endah....
dengar bace sini...

lagi berapa minggu je aku nak melangkah ke alam perkahwinan..
cuak jugak..ilmu pon tak berapa nak ada...
ermmm...fikir2 kan balik...
memang macam tergesa2 je nak kahwin...
ye la,,,dengan baru grad nye..masing2 still mencari kerja yang kukuh...
tapi dengan kerja yang sementara ni lah kami kumpul duit kawen..
lepas lah untuk sebelah aku dulu..
sebelah dia tak kesah sangat..sebab belanja takde nak besar sangat pon..

dan alhamdulillah...
ade rezeki kawen..
baru je dapat kerja yang ok sikit la...
kalau kita dah niat,,nak buat ke arah kebaikan...
i.Allah TUhan permudahkan..

walaupun kahwin ala kadar je...
kereta pon takde,,rumah sendiri pon takde...
tapi nak kawen jugak kan...gatai beno...haha..
kengkawan pon ade dok tanye2,,
betol ke nak kawen ni??ko pon tgh cari kerja lagi..
kereta pon takde...rumah pon takde...sentap kan??
mesti lah sentap...hahah...


aku fikir,,aku ni nak menghalalkan perhubungan..
yang diredhai Allah...
i.Allah ade rezeki nye nanti...
percaya dengan rezeki Allah...
daripada kawan lame2...
keluar berdua bukan muhrim..
tak ke dosa tu...
tetibe keluar same2..eksiden...
camne tu...dah banyak sangat ke pahala aku nak bekap dosa aku ni??
tu lah punca nye nak kawen awal...

lagipun family aku pon ramai bercinta lepas kawen...
alhamdulillah..dosa bercinta sebelum kawen tu takde...
macam aku ni..wallahualam...
ayah aku pon tak bagi aku jumpa sangat dengan si Tunang...
even dah tunang 10 bulan lebih...
setiap kali si Tunang datang ipoh..
mesti tido umah kawan dia..hahha..kesian...

dan yang paling penting,,
aku tak pernah pergi Terengganu...umah future in law..
sebab nya mak tak bagi..
mak cakap tak manis la perempuan pergi rumah laki lagi..
so itu je lah yang boleh dibanggakan setakat ni...

sekian terima kasih...
ni lah tujuan aku nak nikah awal...

** memang aku perasan rezeki si Tunang saya agak lambat sikit...selalu nya saat2 akhir mesti tak dapat...baru2 ni 2 stage dah lepas untuk Perangkawan G41...tyme interview tak lepas...sebab nye LPPKN nak kos ekonomi statistik...si Tunang pulak kos ekonomi kewangan...sekarang ni dia tengah berjuang untuk PAC Pegawai Tadbir G41 untuk Negeri Terengganu...semoga ade rezeki untuk mu lalink..uhhuhu....sangka baik dengan Tuhan....amin...

Friday, October 26, 2012

::WEDDING - DIY Photoporops Comel::

salam semua...
kali ni  nak post berkenaan dengan DIY photoprops..
google je..cari yang ada free printable...

saya yakin b2b kat luar sane boleh buat...
sebab saya pon boleh...
malaysia boleh!

semua benda ni kalau tuan dan puan nak tahu,,

memang kena buat dengan penuh kesabaran..
keikhlasan,,keminatan,,kesemangatan....

alahmdulillah..berjaya buat props ni...
ceh~~bajet macam susah sangat je kan...
padahal download dari internet je...

Pertama :: Print



Kedua :: Laminate di kedai,,Gunting di rumah


Ketiga : Letakkan batang sate,,siap! boleh diguna pakai seisi keluarga..


kreatif tak saya?? sila puji namblas kali baru saya kasi tiru...
ok fine...tak nak puji ye....ambik je...tak marah pong....

** sebenar nya sangat-sangat cuak sebab majlis semakin hampir.....
takut tak sempurna majlis..mohon Tuhan permudahkan segala2nya...amin..

Wednesday, October 3, 2012

::WEDDING - DIY veil nikah::

salam uols...
semangat bride to be berkobar-kobar dalam diri ni...
kali ni nak tunjuk veil nikah saya in da making....
semangat kan...

serius saya cakap..
saya tak berapa kreatif..
tapi pandai meniru...hahaha...
dengan berdasarkan contoh-contoh yang ada dalam internet..
google je...

veil nikah saya memang labuh...
tapi tak mencecah lantai la...
kang terkena tahi kucing pulak...
kan dah bau....terus tak semangat bakal suami saya...
auuuummmmm........gggrrrrr........hahaha...

tadaaaaaaaaaa..........!!!


testing...testing.....
ade tambahan lagi ni...
slow2....

p/s :: kepada bride to be..kalau ada masa...anda pon boleh cuba....perasaan nya tak dapat digambarkan bila tengok hasil nye..hehehe....



Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...