Sunday, September 29, 2013

::Pinterest ialah Laman Sosial untuk pencinta dekorasi::

semenjak dua menjak ni haaa...
dok rajin sangat lah aku tengok blog-blog dekorasi rumah...
yang renovate bagai...yang menghias bagai...
pastu follow dekat Pinterest..
banyak decoration air tangan omputeh...
memang meleleh je tengok taw...

sebenarnya jeles sangat sebab muda-muda lagi dah ade rumah sendiri kan...
sob..sob..sob..
bolehlah nak menghias macam-macam kan...

ok..nak cerita ni... Pinterest ni laman sosial yang baru jugak dekat Malaysia ni..
tapi kat orang putih dah lame jugak..
seronok sangat tengok...

ni akaun Pinterest kite...
awak semua follow kita taw..
hehhehe...



ni antara yang aku berkenan...
simple sangat....


source


source


kalau nak tengok banyak lagi...
pergi je ke laman web Pinterest...
nak buat akaun senang je...
log in menggunakan akaun facebook anda...
senang kan.. :)

Monday, September 9, 2013

::Review Pelamin Dewan::

Assalamualaikum...
dah 9 bulan kahwin baru aku nak review pasal pelamin kahwin aku..
kalau bunting pelamin ni,,sah-sah aku dah selamat melahirkan baby sekarang ni..ehhehe...

sebenarnya pelamin ni ada macam-macam jenis...
1. pelamin rumah
2.pelamin khemah
3.pelamin taman
4.pelamin dewan

pelamin yang aku pilih ni daripada Butik Rozie Bridal Ipoh..
ni fb nya...kalau berminat boleh personal message dengan Kak Rozie..
sangat selesa berurusan dengan Kak Rozie ni...
so kepada bride to be from Ipoh Perak...
boleh la survey-survey dekat butik kak rozie ni...
harga berpatutan dan design yang cantik-cantik...





sekian terima kasih..hehehe...

ni pulak sebahagian karya-karya kak rozie...
cantik sangat...rambang mata nak pilih design yang mana...


Pelamin Khemah


Pelamin Rumah


Buai Berendoi


Pelamin Dewan..


cantik-cantik kan...
so kepada yang bakal berkahwin..
selamt memilih...
buat pilihan yang terbaik..
supaya hari istimewa anda menjadi yang terindah dalam hidup anda...
cehhhhhhwwwaaaahhh...
dah macam pakar motivasi dah aku ni...


Wednesday, September 4, 2013

::Adab-Adab Masuk Rumah - Checklist ::

Assalamualaikum...
dah masuk dekat 2 minggu dengan secara rasminya aku pindah rumah...
rumah sewa...sewanya murah..berpatutan lah harganya dekat Ipoh ni...

so aku nak checklistkan adab-adab masuk rumah ni...
ni lukisan yang saya pinjam dari tuan blog Bidadari Kecil... 
cantik sangat lukisan dia...
sebab kadang-kadang melalui lukisan..
mesej nye lebih sampai,,mendalam...
untung sangat sebab pandai melukis..
sob3...



CHECKLIST

1 . MELAUNGKAN AZAN
   - dah selesai...mintak en.suami yang azankan..takkan lah saya pulak..hehehhe..

2 . BISMILLAH,MEMBERI SALAM & DOA
  - dah selesai..bace doa pon simple2 je..doa selamat tak buat lagi..takde bajet lagi..

3 . MENGAJI (AL BAQARAH,,YASSIN,,AL FATIHAH,,AL IKHLAS)
  - Al-Baqarah je belum lagi...nanti lah,,tunggu free..sebab hari tu mase mula2 masuk rumah saya "cuti"...hehehhe..

4.  SOLAT SUNAT
  - ermmm...solat wajib je baru buat...

5. LANGKAH KAKI KANAN
  - Alhamdulillah..sudah...kalau kalian semua datang pon i.Allah kaki kanan jugak..mai-mai...tapi habaq dulu noh..baru lah kaki kanan..ade laksa,,kari ayam..heheh..


alhamdulillah...setakat ni barang-barang dah selesai diangkut dari rumah mak..
kat rumah sendiri,,nak masak pon senang...nak buat apa-apa pon senang..
nak gaduh,,lagi la senang...huhuhuhuhuh...

ok lah...semoga kalian pon dapat manfaat dari post saya kali ni...
boleh jugak ziarah ke blog tuan punya gambar tu....

Sunday, September 1, 2013

::Cash Out Nuffnang Berjumlah RM50.22 je::

Assalamualaikum...
mulakan hari dengan bismillahirohmanirahim....

pagi tadi bukan Nuffnang...
tiba-tiba mata terbeliak tengok earning berjumlah RM50.22...
selama 3 tahun berblogging...
jumlah ni cukup besar bagi blogger yang tak hot macam aku ni...
hehehhe...



apa lagi...gelojoh la nak cash out kan...
terima kasih Nuffnang...

so sekarang ni earning zero....
so kena berusaha...
sebenar nya...setiap topik yang aku buat pon..
aku tak niat nak dapatkan earning pon..
ni memang hanya sampingan semata-mata...
tapi sebab dah orang bagi..
mestilah happykan...


blog ni hanyalah sekadar perkongsian 20% kehidupan aku...
apabila menulis ia memberi kepuasan..
kadang-kadang penulisan pon tunggang langgang...

ok lah..sekian terima kasih...

Entry Yang Menarik Hati Anda::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...