Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

::Jom shopping di Marissa Shoppe::

salam... korang suka shopping tak? yang ni fokus kepada ibu-ibu dan bapak-bapak..
ni shopping untuk barangan baby.. cantik-cantik sangat barang dekat Marissa Shoppe ni...
kat situ bukan sekadar barang-barang baby je..tapi keperluan untuk ibu menyusu pon ade..

ade breastpump... macam-macam jenama.. sesuai sangat dengan Kempen Penyusuan Ibu...so yang bekerjaya.. boleh la pump dekat ofis.. mesti lah nak guna pump yang ok dan jimat masa kan...



Marissa Shoppe ni ade jual online dan offline..
so sesiapa yang berdekatan dengan Shah Alam...boleh la try pergi..
kita support Melayu Muslim...

ni alamatnya ::
No 7A 1st Floor
Pusat Perdagangan Suri Puteri
Persiaran Jubli Perak
Seksyen 20
40300 Shah Alam
Selangor...



page facebook Marissa Shoppe


instagram Marissa Shoppe
jom kita layan sebahagian barang-barang yang ade dekat Marissa Shoppe ni...







peliz-peliz mommies....
jom shopping sini!
hehehhe...
sebenarnya Masyi takde kena mengena dengan tokey kedai Marissa Shoppe ni haaa..
tapi Masyi berkenan sangat dengan barang2 ya…

:: Hari Pertama Hantar Ghazi ke Pengasuh::

Assalamualaikum... hari ni dah masuk hari ke 4 bekerja.. sebelum bersalin dah booking pengasuh..dia cakap dia jaga 4 orang..bila lepas bersalin..kita confirm nak hantar kat dia... dia cakap dia jaga 7 orang termasuk anak aku... seram betul aku dengar... gelabah la cari pengasuh lain... sementara tu kakak ipar jaga... tak tahu lah kenapa sedih lah rasa hati ni nak hantar anak bagi orang lain jaga..

ye la,,selama 60++ hari anak dengan kita...susu pon fully direct feeding dengan kita.. tiba-tiba kena hantar dekat pengasuh.. sedih sangat... sebelum ni memang aku menangis je la... makan pon tak lalu.. sampai kena marah dengan hilmi sebab badan masuk angin..

alhamdulillah dah dapat pengasuh.. dia jaga anak aku sorang je.. sekarang ni hanya tawakkal sahaja.. risau tu memang la kan.. tapi nak taknak kena redha...
semoga Ghazi dipelihara oleh Allah swt...


kesayangan mak abah...
ya Allah..izinkan Ghazi membesar dengan sihat...
fasihkan lah lidah nya dalam membaca Al-Quran..
jadikan dia anak yang soleh…

::Alhamdulillah..selamat beranak::

Assalamualaikum...alhamdulillah aku selamat melahirkan cahaya mata pertama secara emergency czer(sedih sebenarnya sebab perut kena belah) pada 4 June 2014... Yang penting sekarang baby dengan mak baby sihat...owh ye... Birthday aku 3 June... Hehehe...nanti boleh celebrate same2 dengan anak...jimat sikit... Nanti ade mase aku ceritakan pengalaman bersalin aku...yang aku rase pengalaman ngeri jugak la...sob3... Ni sebab perot dah kena belah...3 tahun lagi la baru boleh nak tambah anak lagi... Sebab perot tak sihat lagi kan..  Tahniah kepada sesiapa yang normal... :'(

::Bersusah-susah dahulu,,bersenang-lenang kemudian::

Assalamualaikum...
dear diaries..hari ni beta rase gundah gelana.. macam-macam masalah melanda beta...
tapi beta kena kuatkan semangat beta..demi putera yang bakal lahir ini...
chewwaaaahhh.... berbeta-beta bagai kan.. hempuk kang.. baru sedar diri... 

Ya Allah swt,,tolonglah selamatkan kami daripada godaan dunia yang penuh muslihat ni..
ampunkan dosa kami ya Allah.. ermmm.. rase berdosa sangat..
kenapa lah diri ni asyik buat dosa yang sama je.. ya Allah...tolong pandu diriku ini ke jalan yang diredhai... 

aku nak cerita,,aku dah 34 minggu... ni bermakna dah 8 bulan lebih... masalah nye.. banyak jugak yang belum dibeli.. 

1. Tilam
2. Barang Mandian Baby
3. Bakul,Termos,- barang utk ke hospital
4. Pampers Newborn
5. Set Pantang untuk aku..
6. Bengkung untuk aku..

ade lagi sebenarnya... tapi aku saje je pejam mate buat-buat tak tahu...
sebab nya sekarang memang nak beli motor dulu.. untuk Hilmi... kesian pulak tiap-tiap minggu dia ulang alik dari Ipoh - Tg Malim naik motor lame dia tu.. bukan nye el0k…

:: Cheque Nuffnang dah sampai !! ::

hai.. selamat tengah hari.. heheheh...
semangat sangat nak update blog hari ni... kerja banyak je..tapi curik-curik masa sikit untuk update... alhamdulillah.. blog ni dah nak berusia 4 tahun dah.. dan yang paling penting... ni 1st tyme dapat cheque Nuffnang.. berjumlah Rm57.03... terharu sangat taw... untuk blogger marhaen seperti aku ni.. tu jumlah yang boleh dibangga kan lah..hahaha!
disebabkan dah jarang update... so dah tak dapat dah CPUV.... ataupun dulu dikenali Buffered Earning. sob3... sedih sangat... so lepas ni memang kena rajin update lah.. dan post yang di update tu yang selalu di search oleh pengguna internet... 
dulu memang rajin update pasal wedding,,DIY,, makanan,, resepi,, produk kecantikan... sekarang ni je dah lemau... ape pon dah tak buat.. maybe penat kot.. dah rase jadi macam hamba kerja pulak.. balik kerja,,masak,,makan,,tido... dan berulang-ulang lah... sampai dapat gaji.. baru la happy sikit.. huhuhuhu...
so ni lah cheque nye..ntah bila nak bank in... nak gi bank p…

:: Barang-Barang Baby - 32 Minggu ::

assalamualaikum...alhamdulillah..dah masuk 32 minggu hari ni... i.Allah lagi 8 minggu je...tapi orang cakap selalu nya kalau anak sulung ni 2 minggu awal... semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah swt... amin Ya Rabb...

sebenarnya saja nak show off barang-barang baby yang dah dibeli... hahah..padahal barang-barang keperluan untuk ke hospital tak beli lagi ni haaaa... takut nya.. kena tunggu suami gaji 24hb ni.. baru nak siap2 keperluan ke hospital.. kite tatot sangat taw...ggggrrr...

owh...aku amik keputusan nak bersalin dekat hospital kerajaang je... sebab nya risau sangat dengan kemungkinan-kemungkinan yang akan berlaku... taknak lah susahkan suami.. lagi-lagi bab kewangan ni... memang sekarang pon cukup-cukup je... nak beli barang baby pon kena control.. suami pon tengah sambung belajar sekarang ni..banyak pakai duit.. so kita sebagai isteri kena lah sama-sama memahami.. exspecially bab kewangan ni... fuuuhhh..






semangat kan.. sebab dah beli stroller dengan car seat... baby tak keluar…

::Scan 3D/4D hanya berharga RM35.00??? Murahnya!! ::

Assalamualaikum readers...semoga kita semua berada di dalam rahmatnya...
tajuk entry gempak sangat kan?? memang gempak...sebab aku dapat scan harga yang murah giler-giler.... ce try share korang pergi scan dapat harga berapa??
kisahnya sorang blogger ni Puan Nurulbadiah Lai share ade promosi harga scan ni sebab klinik ni baru bukak..tapi kat Terengganu lah...aku duduk Perak..semangat nak scan dekat Terengganu kan... padahal tolak tambah kos perjalanan...sama jugak mahal nye kan...hehehe.. kebetulan promosi tu buat tengah bulan Januari lepas...aku pulak memang bercadang nak balik kampung suami Chineese New Year ni...so alang-alang,,booking la...alhamdulillah...dapat harga promosi... harganya RM25.00 je..tapi tambah CD...so jadi lah RM35.00....
mak mertua dengan adik ipar pon semangat jugak nak follow pergi klinik.. dah taw jantina dah..boboboy....heheh...en.suami pon senyum lebar je...

kalian yang berdekatan dengan Terengganu...boleh la try scan dekat klinik Al-Rijal ni.. walaupun bukan harga pr…

:: nak bersalin dekat mana nanti cik kak??::

Assalamualaikum...alhamdulillah...sekarang kandungan dah masuk 18 minggu..harap-harap baby sihat... sempurna akal nya,,sempurna sifat nya...fasih lidahnya dalam membaca ayat-ayat Al-Quran..menjadi hamba yang taat kepada Allah swt..cintakan Rasul...amin..
sekarang ni baby dah tendang-tendang perut aku..kuis-kuis tangannya...aku pon tak tahu nak gambarkan perasaan tu camne..yang paling perasan,,bila aku baring...paling terasa tendangan nya...tendangan nye tak kuat sangat pon..sopan-sopan je..sebab nya kalau ikot minggu...baby ni sebesar sebatang pen je..


ni baby masa 13 minggu... semoga berada di lindungan Allah swt sentiasa.. ayah dengan mak sayang awak sangat-sangat... 
              owh ye... nak bersalin dekat mana ya?? yang ni memang selalu topik yang kami suami isteri bincangkan..aku duduk dekat Ipoh...so untuk bersalin dekat hospital swasta..ade pilihan sama ada Pusat Perubatan Ar Ridzuan ataupun Hospital Pantai Puteri dan juga KPJ.. kalau nak hospital kerajaan..dekat Ho…

::kisah 2014::

Assalamualaikum...alhamdulillah,direzekikan oleh Allah swt untuk bernafas lagi pada tahun 2014 ni... walaupun memang dah agak,,tahun 2014 adalah tahun yang mencabar..dengan kenaikan bermacam-macam kos...nak berbisnes,,tapi tak yakin dan tak tau lagi produk apa yang nak dibisneskan...semoga Allah swt murahkan rezeki hamba-hambaNya...
Paling yang ditunggu tahun 2014 ni ialah kelahiran anugerah Allah swt...semoga sihat hendaknya...dan jugak suami semangat nak baby panggil mak dengan ayah...aku nak bonda dengan ayahanda...tapi suami cakap beria pulak...dan aku pon tak kisah..mana-mana je lah...lagipun 10 tahun akan datang panggilan tu dah jadi unik..sebab sekarang ni semua panggilan yang glamer2 je... :)

setakat ni sajalah...sebabnya dah lama tak menaip..rasa macam dah tak tau nak bercerita camne pulak...ok bai...