Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

Mud Raya Tak Dtg lg.....

mne ko mud raye oi...aku pon tak taw nape lgsung tade mud raye.... mybe byk mslh ko... tp spatut nye jgn pk sgt mslh neh....
wt tak taw je.... tp mampu ke aku nak wat tak taw.... nak je aku braye kat oversea ke???(songkhla je) bia betoi2 tade mud raye terus...
tiket balik pon tade lg... nak beli kat Azilah Tendud... tp cam tak jd plak... ni sume gara2 kena g jugak claz eko.... adoyai....
nak balik kg!!!! nak tlg buat kueh.... ceh!! tlg wat or tlg mkn....
neway,, sape2 yg da grk blk kg... tc....


Sorry~~

maaf kengkawan....td mud aku sgt trok... skunk pon msih trok....
tp aku try jgk sabar... mungkin de hikmah nye... sebenar nye da lame sgt da bnda neh... tak nmpak pon hikmah nye...
Tuhan,,ampun kan sy... smoga sy tros bsangka baek dgn Mu Tuhan....
amin....

Amaran Kepada Sesiapa Yg Nak Berpoligami!!!!

bongok betul la!!!aku mmg rase mcm da tak tahan nak mrh da neh...
so sape2 yg nak berpoligami,,, sila penoh kan ilmu di dada, dan juga duit di poket okeh!!
sebab nye,,,da dasar bini kedua tuh mmg target dia nak kikis duit laki kan... so nak poligami mmg la kena ade 2 benda neh..
mmg aku cakap ni ikot nafsu dan prsaan... tp aku ade alasan tersendiri.... korang yang nak poligami tuh tak pyh la nak gune alasan.. ikot sunnah Rasulullah la... nak byk kan zuriat la...
ok.. tuh mmg betol... tapi cube korang perhati kan semula... yang anak poligami tuh betol da ke??? cukup ke mkn minum dorang... da cukup ke anak2 tuh di kenal kan ngn Tuhan??
so jgn la nak mnambah kan dosa lg.... tak pyh nak gatai nak kawen lg... b*b* betul!!!
kalau family isteri pertama pon tanggang langgang,,, camne nak bimbing family isteri kedua lg...
stress!! bia cpt mampus!! tak pyh mnyusah kan org lagi!!!
okeh... aku bukan menentang poligami... tapi sila cermin diri sendiri dulu.... ade je family poligami yang berjaya aku tgk... tu pon aku tgk ken…

Akhir nye!!!!

warghhhhhhhhh!!!!
akhir nye aku dapat anak buah bby gurl... setelah umi nye bsusah payah prgnant 9 bulan 10 ari... da tlepas due date... tlekat uri... akhir nye bjaya jgk... tak saba nye nak blk epoh.... ala tomey2... wlpon anak buah aku ni idong nye tembang ciket... huuu... tp ni la trademark ktrunan ktorg... hahaha... gilo.... nanti nak kwen ngn mat saleh la... blh la dpt anak yg idong mancung siket... tu la ko Masyitah.. tak abes2 idong mancung pp tsorong2.... ni la anak buah aku.... lihat lah dunia.... smoga terpelihara dari godaan dunia yang mncabar ye tomey.... balik nanti nak ceom puas2.... msti wangi kan.... aku suke sgt baw baby...(bau baby ok,,bukan baw ba alif ba ya)

Kawen??

ramai plak membe2 da nak naek plamin....
aku tumpang gembira la sgt2... dpt mkn nasi free,dapat bunga telor free... tp skunk ni da tak byk pon bunge telor.... asek2 coklat,sumi,bahulu....
haaa....sebut psl bahulu,, jap g nak g beli kat Pekan Rabu la... bahulu kat ctu sedap2.... nyum3... tambah2 bln pose ni haa.... cit!! da meleleh da air liur aku ni haa....(smbil kesat2 gune baju rumet)
aku ni haa bile nak kawen?? family ramai da kawen..(sambil mmbygkan prince charming dtg minang).... wahhh~~lantak ko la tak hensem pon... yang penting kaye.... hahaha...~mate duitan betol la ko Masyitah!!
aku planing nak kawen lg 2 taon... ngn sape eh??? teetttttt!!!! rahsia peribadi wanita.... aku nak kawen ngn plilihan family... wah...kang de org mrh plak... tade la... tgk la jodoh cmne.... kalau jdoh kita ade,,kite tpp bsame jgk kn... so Datok H jgn nk mrh2... i lop u so much!!
hahaha... ak tak penah lak wat entry psl Datok H ni kn?? nanti la... tak ready lg(padahal ko nak mggatal ngn laki laen kn Masyitah??).... huuu... ermmm,,,p…

Semoga 2-2 Selamat..

salam...ari ni ati aku resah je.. macam2 rase... nak wat keje pon tak senang je... nak tido pon tak lena...
adek aku da dimasukkan dlm wad.. da lepas due date da.. 10 ari lewat... so esok kena masok air dan dipaksa besalin..
sob3... sedeh... smoga 2-2 selamat.... adek aku ngn baby.... Tuhan,,permudahkan la urusan adek s y... amin....

Siakap Or Talapia

pnah dengar tak name2 ikan tersebut....kalau siakap mmg sangat femes masak 3 rase atpon wat stim... perghh.... mmg sodap la... kalau talapia neh goreng je pon takpe...
kat cni al kisah nye aku nak cite pasal membe aku... name nye Zila Tendud.. dia sangat la suke makan ikan talapia neh... kalau dekat cafe bdekatan neh ade jual... mmg sedap mcik tu masak...
tp yg klaka nye Zila pggil ikan ni ikan siakap.... mase tu dia ni nak berbuka kat bilek aku.... dia pon ckp,, "ari ni aku makan ikan siakap"... aku pon tkejut la... bio beno minah ni mkn ikan siakap... ikan siakap agak mhl la... pastu ak tgk ikan tuh... "ni ikan talapia la"... ceh...ade jugak yg mkn kaki ari neh... so ak de search kt pcik google gamba ikan neh... untuk membesarkan lagi peglihatan si Zila ni haa...
ini SIAKAP

ini TALAPIA
so dia neh mmg antu ikan talapia... pastu 2,3 ari pas tuh dia kena gatal2 sbb men futsal kat pdg... kecian lak ak tgk dy... ak ckp kat dia... "haaa...bdn ko gtal2 sampai bengkak2 ni sbb nak tumbuh sisi…

Down~~~

waaaa...
sgt bz nye mggu ni...
da 2 minggu da..
esemen melambak2...
sob3....

tp aku de jugak mase nak lukis lukisan bodo ni kan....
tp siyes....mmg rase da tak mampu sangat...
down....Tuhan...Bantu lah hambaMu ini....
nanti pas raye bz lagi...
bile nak berakhir ni....
tah la...
yg penting sy down....
cam da tade life da...
sekian....

Cerita Di Hostel- part 1

korang sume mesti penah dok hostel kn? skola mnengah?matrik?o universiti? paling koman pon korang sume kne dok hostel tyme u jgk kn...
kisah aku plak.. ak stat dok asrama tyme 6 tahun... tyme tu zaman kanak2... sume kena anta kt asrama... kakak aku,abg2 aku... mase tu umah kat gopeng... asrama kat ipoh... tak jaoh pon... mase kecik2 je trase jaoh...
tp kenangan aku dok asrama aku tak brape nak igt sgt... sebab nye da lame sgt.. yang aku igt aku dok ngn kakak aku.. dia la yang jage... pastu aku dok asrama mase form 1.. tyme tu dapat tawran blja pas UPSR... skolah ni dekat Batu Gajah... dekat jugak ngn umah aku... disebab kan aku da base bjaohan ngn family... so aku tade la nak nangis sgt... base2 je.... cool je..pastu kat sane aku slalu la wat hal aku... selamba je...cakap pon maen lepas je....
rupenye2 de sekumpulan senior tak suke aku... kat skolah ni da jadi tradisi junior mesti hormat/takut gile2 ngn senior.. tah pape betol kan... tiap2 ari sabtu ade rocoll...ni macam perjumpaan jugak la... pastu senior akan t…

I Loike Dis Style!!

salam....bertemu kembali kite ke alam maya... kat sintok ni cuaca nye seram sejok je... huu... sejok je..ujan je dr pg...
ak nak gtaw kt korang sume!! ak mmg mnat gile stail tdung kwen ni bak ang!! wah!! tetibe cm poyo bajet ROCK!! haha...
ak jmpe page kakak neh... http://koleksivispera.blogspot.com/ psl tdung pngantin skunk ni... ley je nk tempah kt dy... sile lah jenguk blog dy...
mmg mnarik... yg plg ak suke stail arab... wah...cam puteri balqis gitu.... puteri balqis ngn Nabi Sulaiman a.s tuh...
to tuan nye blog koleksivispera,, sy pnjam sat gmba nooh... nak tnjuk kt kgkwn.... haaaa.... tomei tak?? huu... mmg mletop la klu pkai...
tp sbnr nye ak da pnah jmpe stail ni haa... da lme jgk la... bpe bln yg lps... ak jmpe kt fb sape tah...
ni pon ak nk mntak izin jgk ltk gmba nye... jgn mrh ye... skadar kongsi ngn kgkwn... mmg kiut miut la stail ni... gamba nye cam kurang jelas sket.... tp korang still ley nmpak kn.... wah.... da berangan plak nak kwen... bile lah mse nye kn?kn?
k la... SELAMAT BEBUKA PUASA!! SELAMAT PENGANTI…

Bangga La Plak....

hahahahahahaha....rase nak gelak je... bangga,,riak,,takbur... huh.. sume sifat2 tu brada dlm dri ni la plak kn... sbb nye??
sbb nye ak da dpt lesen P... so boleh la bwk kete mrate2 tempat di dalam dunia neh... hahahahaha... al kisah nye ni la yg wat ak mngamok... sbb ak soh adek ak anta tak smpai2... tapi skunk da sampai....
so mntak tlg kpd POS MALAYSIA,, sila edit balik... DIJAMIN SAMPAI SEMINGGU KEMUDIAN... haha... baru la ak tade nak mngamok2 kn... . ni la lesen ak.... wah!! rase cam cun plak... hahaha..
haaa!! elok sgt la ko Masyitah oi!! bln2 rmadhan ni sume sifat mazmumah ko ade lg... cet!!
tp yg ak nak marah ni dalam lesen ni tade name bapak ak... ceh!! camno blh jd cmni eh.... ak de bapak lg la... sob3...
k la... tc... SELAMAT BERPUASA..

Bakal Menempuh Ari Yang Bz...

skunk ni da msok ari k5...
keje skola mkin btambah...
sume submited date da dkt...
mslh Risk tak setel lg...
nak cari comp lg...
public listed lak tuh...
Isnin - submit EkoSelasa - submit Case Study & bdepan dgn Profesor KlonKhamis - submit Company SecretaryJumaat - MID SEM!!!! asas keusahawanan...sob3...
tak mampu da nak blaja...
da la tak pndai sgt pon...
sbnr nye yg plg penting ak blaja benda yg tak minat..
even ni course profesional pon,,klu tak minat susah jgk...
ni gara2 ak yg TAK TETAP PENDIRIAN!!
ikut membe je...
kan bez klu bja yg ak minat...
menjahit ke,,,pertanian ke,,
penternakan ke,,

mesti skunk ni ak nga mngira kambing kan...
da dkt nak raya ni mesti kambing slalu ilang...
atpon nga bz menjahit baju artis...
wahh...
glamer gitu..
cam Rizman Ruzaini plak kan..
atpon ak nga bkebun,,nga ukur lilit kacang panjang,,
mncapai kualiti o tak...
wahh..bez nye...

tp pape hal pon,,
yg plg minat mesti lah CIKGU..
mybe sbb mak ayah ak cikgu kot..
mesti ak nga tarik tlinge student sbb degil sgt...
huh...

errmmm…

Masih Musykil Camne Cara Penulisan Yang Baek...

camne eh??ak tak pndai sbnr nye nak attract org dlm penulisan neh... mmg kena gune gaya bshaja je... tp ni depends kt org jgk... ade yg suke gune i,u... i plak tak suke gune i,u... cam gedik plak.. huu.. sbb dr dulu mmg pangkah ngn org gedik... huuu.. padahal org pon tak suke kt ak sbb ak gedik... klu gune lu,gua.. ak tak bpe nak bkenan.. sbb nye cam gnas lak.. kang tade sape nak ngorat ak kan... sbb bkn cam pmpuan melayu terakhir... hmmm...ala2 Vanidah Imran gitu..
mybe ak tak ditakdirkan jd penulis yg baek... mybe ak ditakdir kan jd pendendang syair yg baek kot... huu...
dulu tyme skola rendah ak suke sgt klu part bm pastu cekgu soh dendang kan syair... bkobar2 neh nak dendang syair...wlpon sdar sore ak tak sedap... tp peduli ape,,yg penting dapat bsyair... lntak la korg tutup tlga ke,,nak tmuntah ke... ak pon tak taw nape suke sgt bsyair neh.. tp klu skunk korg soh ak bsyair mmg tak ley la... klu nak jgk baya la!! ig free ke?? huh!!
haaa..kan da melalut... tp pape hal pon ak lebih suke gaya yg bsahaja... yg sk…

Kenangan di Bulan POse

ari ni da msok ari k4 da....lame nye lg nak raye... (sambil kire2 jari tgn,jari kaki,jari zila,,ops....jari zila bkurap...) huuu... tak ptot kan... sepatot nye kite msti sedih kalu ramdhan nak tggal kan kite... entah tahun dpn dpt bertemu lg o tak.... sok pon kite tak taw.. hrp2 dpt la bpuasa lg esok nye...
haaa... kat cni ak nak cite psl kenangan bln pose tyme kecik2... ak dok kat kg dulu... mmg bes jgk la kngn nye....
dulu bile petang2je ak ngn kgkwn mstimandi lombong... ktorg mandi lombong pas balik skola agma rakyat.. tyme tu la baru ak taw kalau kentut dlm airbatal pose...
pastu bile mlmplak ktorg mengem 'qiok' gem ni men nye cam men nyorok2 jgk... tp nyorok nye bkumpulan... pastu grup yg kena cari tu msti kena dgr grup yg lagi satu jerit qiok byk kali... pastu kena serbu kat tmpat tu la... mcm tah pape je kan...
pastu bile da dkt nak raye plak men lwn2 meriam plak... lwn sape yg plg kuat... ak join men pon sbb abg2 ak la... dorg wat meriam tanah... huh...
kenangan jgk tuh.... sbb de jgk yg tak pen…

Aku Nak Mengamok!!!!

sebab ape ak nk mngamok??
adoyai!!
da la bln2 mulia neh...
mmg mnguji ksabaran kn??
sabar Masyitah!!
sabar!!

sbb nye ak soh adek ak pos lesen ak...
dgn smgt nye ak soh pos gune POS EKSPRESS!!
sbb nye ade tulis DIJAMIN SAMPAI ESOK!!
tapi sampai skunk tak sampai kot...


adoyai!! POS MALAYSIA sila lah upgrade kan servis anda...
ri tu kan da naek gaji...
takkan la servis cam taik lg....

ak tak taw mne yg bmsalah...
pos ofis kt epoh or pos ofis kat UUM ni haa...
td mse ak g ofis nak tnye psl brg ni,,
kol 2 still tak open lg....
tp bile kol 12,cpt2 je tutup sbb da nk lunch hour!!
skunk ni bln ramadhan la...
nak lunch jgk ke??
membute la tuh...

ermmm....
camni la...
pesanan ak kat dri sndiri ngn sume org...
klu kite da dpt amnah dr org,,sila lah lakukan btl2...
dgn niat yg ikhlas...
i.Allah sume org gembira...

done!!
ak tak taw la bile smpai nye...
sok ofis tutup...
so tggu next week je la...
tak ley nak ckp ape la...
no komen la...

Messi VS Ajib

sape ajib tu?? men kelab mane?? ley lawan messi ke?? wah!! brani sungguh si ajib ni... huh!

Sume org knal Messi ni... yg plg knal msti la Zila Tendud.... minat sgt Si Messi tuh... pe yg ade kt Messi pon ak tak taw... tp klu korg nak tgk nape Messi tak dpt jaringkan gol tyme World Cup ri tu,, korang ley tgk kat OhTidak... mmg klaka gmbar beliau... huuu...
so skunk ni sape ajib tuh?? bgus sgt ke??
jom kite terjah!! .
. .
. .
. . . . . . . . . .
Ceh!! ni anak buah ak!! comey tak?? cam mcik dy kn??kn?? ni la bkal pmain Chelsea... huuu... eh,,tak la... ajib ni i.Allah bkal tentera Imam Mahdi kan... takkan la nak jd pmain bola.... ni sume dunia je... lagipon bola ni agenda Yahudi je... tgk la... org sanggup bgn tgh mlm semata2 nak tgk bola... tp bape kerat sgt la yg sggup bgn mlm sbb nak tahajud kn?kn?
pape hal pon.. Idop Ajib!!! huuu....










Saya Sedih Sebab Tak Dpt Jumpe Anas Tahir

anda kenal tak???
takkan tak kenal??
dy memang femes kat youtube....


semalam (1/8) dy dtg kt UUM...
wat show gaza....
sangat sedih sbb tak dpt jumpe...
ak tak dpt g sane sbb kedekut RM3 je....

ok....
sampai skunk ak masih sedih....
koqqqqq!!!!!
len kli klu dtg habaq awai2 noooohhhh!!!

ANAS TAHIR!!!!
i lop u!!

ok..ak lop dy nye kesengalan je....
ak mmg folo dy nye utube...
tap pas dy blk mesia da jarang upload video baru...
maybe sbb bz keje...
o mybe bz sbb da jd artis firdaus...
tu je....

nak continue wat esemen balik...
majok ngn anas tahir...
sob3...

u tido kndang kambing mlm ni taw....
dtg bkn nk kasik taw....
ceh!!